Home Izbori „Devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji“

„Devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji“

153
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug,arhiva

Beograd — Budući predsednički kandidat Saša Janković ocenio je da vlast nema adekvatan odgovor na to što su se u Srbiju na velika vrata vratili ubistva i obračuni.

„Vlast nema odgovor na brutalne obračune na ulicama gradova u Srbiji koji se dešavaju po gradskim centrima, u blizini škola, gde su i nevini prolaznici žrtve“, ocenio je Janković.

On je poručio da devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji, i apelovao na sve nadležne organe da se nestranački profesionalci hitno posvete borbi protiv kriminala da ne bi sasvim obuhvatio državu, a ljudi ponovo preživljavali godine kada je kriminal bio njen sastavni deo.

„Institucije i organi kojima je posao da obezbede sigurnost građana i mir na ulicama, i sami su kriminalizovani, politizovani, uplašeni ili sabotirani, a građani od vlasti ne mogu da očekuju zaštitu, jer se ona ponaša kao da je sve to normalno“, rekao je Janković, piše u saopštenju pokreta „Apel 100“ koji čine javne ličnosti koje podržavaju predsedničku kandidaturu zaštitnika građana u ostavci.

Janković je podsetio na niz nedavnih događaja – pucnjava, ubistava i eksplozija, koji su ugrozile bezbednost građana, a povezani su kriminalnim miljeom.

Ukazao je i da je Beograd prošle godine zbog korupcije označen kao drugi najnebezbedniji grad u Evropi, a da ove godine nasilje na ulicama još više uzima maha.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here