Home Istraživanja Glasaju za Jankovića i Jeremića, a ne veruju u pobedu

Glasaju za Jankovića i Jeremića, a ne veruju u pobedu

159
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

Građani koji će glasati na predsedničkim izborima za Sašu Jankovića ne veruju da će on i pobediti, već većina misli da će novi predsednik biti lider SNS i aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Građani koji će glasati na predsedničkim izborima za Sašu Jankovića ne veruju da će on i pobediti, već većina misli da će novi predsednik biti lider SNS i aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

To pokazuje onlajn istraživanje portala Tvojstav.com u kojem je učestvovalo više od 600 ispitanika.

Na pitanje za koga ćete glasati na izborima svaki četvrti je odgovori „ni za koga“, skoro 16 odsto je neodlučno, a 17,4 odsto će svoj glas dati Jankoviću. Vuku Jeremiću podršku će, među korisnicima interneta, dati skoro 13 odsto, Vučiću ako se ne kandiduje Tomislav Nikolić 9, 2, a Nikoliću ako se ne kandiduje premijer 2,8 odsto. Lider radikala Vojislav Šešelj je sa 4,3 odsto, predsednik Dveri Boško Obradović četiri odsto, Danijela Sremac 1,9 odsto.

Međutim, odgovarajući na pitanje šta mislite ko će pobediti na izborima rezultati su sasvim drugačiji. Oko 46 odsto je i po ovom pitanju neodlučno ili ne želi da predviđa, a najviše šansi za pobedu daju Aleksandru Vučiću, odnosno skoro svaki treći veruje da će on biti novi predsednik. Na drugom mestu, prema verovanju ispitanika na internetu, jeste Vuk Jeremić sa 5,9 odsto, pa Tomislav Nikolić sa 4,9 odsto i Saša Janković sa 4,3 odsto. Njih 3,5 odsto veruje u pobedu Šešelja, 1,2 odsto Boška Obradovića, a svega 0,2 odsto Danijele Sremac.

Onlajn anketa sajta Tvojstav.com pokazuje i da 30 odsto veruje da u Srbiji postoje regularni uslovi za održavanje izbora, 40 odsto sumnja u regularnost, dok se ostali nisu izjašnjavali.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here