Home Beograd „U svetu postoje neposredni izbori za gradonačelnika…“

„U svetu postoje neposredni izbori za gradonačelnika…“

159
0
Aleksandar Šapić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je za Sputnjik da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda.

On je istakao da će sigurno “izaći na crtu” prvom čoveku prestonice Siniši Malom, ali je istakao i da sistem biranja gradonačelnika Beograda nije dobar.

“Nažalost, izbori za gradonačelnika Beograda ne postoje, u celom svetu postoje neposredni izbori za gradonačelnika, gde se glasa za ljude imenom i prezimenom. To što svaku listu nosi predsednik stranke, to je zabluda za građane. To nije fer prema građanima. Ne mogu da budem direktan konkurent, ali ja ću jasno izaći sa listom koja će nositi moje ime i reći da ću biti kandidat za gradonačelnika, ako budem u prilici da sastavim većinu u Skupštini. Bojim se da će drugi igrati isto kao do sada, zato treba da se promeni zakon. Na kraju krajeva, gde piše da gradonačelnik mora da bude iz iste opcije kao većina u Skupštini. Ja sam spreman da razgovaram sa svima. Biće dobrodošao svako ko vidi razvoj grada kao ja, bez obzira kojoj stranci pripada”, rekao je Šapić.

Osvrćući se na fondaciju “Budi human”, koju je osnovao, rekao je da oni koji misle da je svoje medalje prodao zbog političkog marketinga treba da prodaju nešto svoje ili da uplate bolesnoj deci po 170.000 evra.

”Dobiće reklamu, a deca lečenje i svi će biti zadovoljni”, istakao je Šapić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here