Home Izbori Tepić: Čanak želi da se kandiduje, odbori mahom za Jankovića

Tepić: Čanak želi da se kandiduje, odbori mahom za Jankovića

145
0
Marinka Tepić - Srbija izbori
Foto: N1

Narodna poslanica, doskorašnja članica LSV Marinika Tepić je u Novom danu izjavila da neće vratiti mandat stranci, da Liga ne tapka u mestu, već da ide unazad, a da se nada da će se vratiti na pravi put. Navodi da je sigurna da je Čanak u „želji da se kandiduje“, ali da vidi da su preostali odbori stranke mahom za Sašu Jankovića.

Govoreći o napuštanju stranke kaže da nije uspela da razvije sa kolegama iz Predsedništva LSV zdravu diskusiju i da oseti podršku i razumevanje. Ova situacija je prelila čašu i to je bila crta preko koje ja nisam mogla preći, navela je.

Stranka nije formalno donela odluku koga će podržati, kaže ona i navodi da je sigurna da je „Čanak u želji da se kandiduje“, a takav utisak je, navodi, stekla, i razgovarajući s njim i u stranci. „Ja sam intenzivno u komunikaciji s ljudima i bivšim stranačkim kolegama koji se javljaju posle ovog istupa i stava… I koliko vidim, mahom je raspoloženje po preostalim odborima LSV da se ne podrži eventualni predlog Nenada Čanka da se kandiduje, da će svakako biti za Sašu Jankovića“, navela je.

Tepićeva je rekla da neće vratiti poslanički mandat, jer ja smatra da nema šta da vraća LSV. Dodala je da se nada da će se LSV vratiti na svoj, pravi put: „Nisam ja skrajnula sa tog opozicionog puta“.

Ona je istakla i da je njen gradski odbor (pančevački) izglasao stav da ona treba da zadrži taj mandat.

Tepićeva navodi da je u LSV došla krajem 2008, početkom 2009 godine. Dodaje da nije prvi put da se nije slagala sa potezima stranke, da se trudila da popravi šta može, ali, kako navodi, sada to nije moguće.

„Ne samo da se (u LSV) tapka u mestu, ide se i unazad“, ocenila je.

Kako je navela, unutarstranački izbori se kontinuirano pomeraju od oktobra, a dodaje da, kako stoji, desiće se posle predsedničkih izbora. Dobili smo žuti karton od birača, dobili smo poruke da politika srednjeg puta nije ono što oni žele, navela je.

Kako je istakla, u stranci nisu imali ni ozbiljnu raspravu povodom poslednjih izbora.

Nenad Čanak je ranije, gostujući u Novom danu, rekao da je telefonom pozvao Sašu Jankovića na razgovor sa Ligom socialdemokrata Vojvodine i da je Janković taj načelno dogovoreni sastanak otkazao i to SMS porukom. Na pitanje zašto je sporno za Sašu Jankovića da ima sastanak sa ljudima iz LSV, Marinika Tepić je rekla da ne može da daje svoje ocene, jer ne zna ništa o razgovoru i SMS-u. Očigledno da je neko nekog izneverio, da je došlo do nekog kuršlusa u komunikaciji, ali najbolje da pitate gospodina Jankovića, poručila je.

Komentarišući pisanje lista Danas da će zaštitnik građana Saša Janković podneti u utorak, 7. februara, ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za izbornu kampanju, kaže da bi lično volela da imamo zauvek ovakvog zaštitnika građana i da će biti zabrinuta kad podnese ostavku.

Ja sam se samo sa njim, kao sa zaštitnikom građana, osećala sigurno, a tako bih volela da se osećam kad bude zaštitnik Srbije, navela je. Mišljenja je da veoma teško biti kandidat bez stranke, ali je podsetila da je Janković je odlučio da se kandiduje nakon apela stotina i stotina građana, da su ga podržale razne organizacije, NVO, a tek kasnije su se uključile stranke.

Dobro je da imate dva pola, da nemate čisto partijsku strukturu, navodi Tepić i dodaje da je ovo dobra kombinacija.

Upitana da prokomentariše rušenje zida u Kosovskoj Mitrovici, kaže da se već najavljuje da će se ponovo podići: „Moje viđenje odnosa na Kosovu je – izazivanje tenzija i zveckanje oružjem. I to jedino da bi se skrenula pažnja međunarodnoj zajednici, jer je interesovanje drastično oslabilo za unutrašnja pitanja u Republici Srbiji, pa je ovo način da se skrene pažnja“, dodala je.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here