Home Izbori SPS: Poslanički klub onih koji su napustili svoje ideje

SPS: Poslanički klub onih koji su napustili svoje ideje

156
0
Socijalistička partija Srbije - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Novi poslanički klub je skup pojedinaca različitih političkih i ideoloških stavova koji su napustili svoje političke ideje i programe, navode iz SPS.

„Među njima većina je podržavala politiku i program Vlade, pa se postavlja pitanje šta je to danas njihov zajednički imenitelj, osim izborne kampanje i pokušaja da politički prežive? Čini nam se da iza lažne brige i demagoškog pristupa o interesu građana zapravo stoji lični interes“, navodi se u saopštenju.

Zamenik predsednika poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Neđo Jovanović je ocenio da ti poslanici, „zajedno sa svojim predsedničkim kandidatom“, ne nude pravi odgovor i alternativu na odgovornu i ozbiljnu politiku i program Vlade, već beskrupulozno, bezobzirno, neodgovorno i bezuspešno žele da umanje rad i rezulate predsednika Vlade i Vlade.

„SPS smatra da bi bilo politički odgovorno, moralno i korektno, da koleginica Vukomanović vrati mandat Socijalističkoj partiji Srbije, a da sa sobom ponese oko 70 glasova koliko je osvojila na svom biračkom mestu, ako smatra da i ti svi glasovi pripadaju njoj“, dodao je on.

U Skupštini Srbije ranije danas formiran je novi opozicioni poslanički klub „Za spas Srbije“ čiji će predsednik biti bivša predsednica i poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.

U poslaničkom klubu su i Đorđe Vukadinović i bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović. U klubu su i dva poslanika Nove Srbije Miroslav Markićević, koji će biti zamenik šefa poslaničke grupe, i Goran Pekarski.

Njima će se, kako je rečeno, najverovatnije pridruži i bivši funkcioner i poslanik DSS-a Slaviša Ristić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here