Home Izbori Jeremićev tim: Publika popisivana, u sali policajci u civilu

Jeremićev tim: Publika popisivana, u sali policajci u civilu

105
0

Tim Vuka Jeremića osudio je pokušaje aktivista Srpske napredne stranke da kroz „provociranje fizičkog nasilja“ prekinu skup na kojem je Jeremić u petak govorio u Smederevu. Mladić koji je prekidao Jeremića od prisutnih je dobio naziv „bot“, a bilo je i onih koji su mu ponudili novac za sendvič, što je izazvalo tenzije u sali.

Jeremić i posle više pokušaja nije uspeo da odgovori na kritike mladića iz publike. Okupljeni su počeli da mu dobacuju da je bot, a potom je kroz salu počeo da se dodaje novac kako bi kupio sendvič.

Pokušaj da se mladić ućutka i izbaci iz sale doveo je do koškanja, ali je Jeremić smirio situacija rečima da je i on gost na tribini.

„Apelujemo na izvršnu vlast da ne organizuje nasilničko ponašanje, kao i da ne zloupotrebljava bezbednosni aparat u stranačke svrhe“, naveo je tim Vuka Jeremića, koji je najavio kandidaturu za predsedničke izbore.

Jeremićev tim je naveo da su građani koji su došli na skup bili popisivani ispred ulaza, a da je određen broj policajaca u civilu bio raspoređen u sali. Naveli su i da su dobili brojne izveštaje da je celog dana u Smederevu vršen pritisak na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama da ne prisustvuju dogadaju.

Jeremić je sinoć u Smederevu održao tribinu u okviru redovnih aktivnosti razgovora sa građanima Srbije i upoznavanja sa njegovim predsedničkm programom.

SNS: Jeremić laže o napadu aktivista SNS

Srpska napredna stranka optužila je Vuka Jeremića da „laže o napadu aktivista SNS“ na sinoćnoj tribini u smederevskom Centru za kulturu, ali da to ne čudi jer „raste njegova histerija“ zato što gradjane Srbije „ne može da natera da poveruju u njegove laži“.

SNS je poručio Jeremiću da mu ona nije kriva „što dva dana zaredom doživljava fijasko za fijaskom na svojim tribinama“ i što „ne može da prisili ni 50 gradjana koji bi da slušaju njegove laži i trpe izlive njegovih frustracija“.

„Ne čudi nas to što Jeremić laže o nekakvim napadima SNS aktivista, jer očigledno raste njegova histerija, svestan je da mu ne pomažu ni desetine miliona evra islamskih lobista da natera gradjane Srbije da poveruju u njegove laži i prisustvuju njegovom pokretnom cirkusu“, naveo je SNS.

Podrška od Saše Jankovića

I tu nije kraj reakcijama. Pomalo neobično za suprotstavljene kandidate, ali podršku Vuku Jeremiću, na tviteru je pružio i Saša Janković.

Zaštitnik građana, koji je takođe najavio svoju kandidaturu za predsednika, uz tekst iz „Večernjih novosti“ pod naslovom: Jeremić doživeo debakl i u Smederevu, napisao je: „Debakl se zove to kad ne možeš da dođeš do reči na sopstvenom skupu i kad zapisuju ko je došao. Debakl, da, ali novinarstva i fer izbora.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here