Home Izbori Čanak: Ne očekujem blistave rezultate opozicije

Čanak: Ne očekujem blistave rezultate opozicije

162
0
Nenad Čanak - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Jaroslav Pap

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da njegova moguća kandidatura za predsednika Srbije može biti motivisana samo jednim razlogom, a to je odsustvo otvaranja veoma značajnih tema u društvu u Srbiji, koje niko od poznatih kandidata ne otvara.

„Mislim da svako ko misli da se bavi politikom u Srbiji, a naročito neko ko se kandiduje za predsednika Republike, mora znati odgovore na ključna pitanja koja se tiču Srbije i regiona. A da ne spominjem širu sliku uloge Srbije u Evropi i svetu“, rekao je Čanak u intervjuu za Al Džaziru.

Prema njegovim rečima, opozicija je mogla da ima jednog kandidata u vreme Slobodana Miloševića, jer je sa druge strane bio režim koji je bio „toliko ogrezao u krvi i okoreo u zločinima“ da je svako ko je protiv toga bio dobrodošao u opozicione redove.

„Danas to nije moguće iz jednostavnog razloga što se ne može naći opozicioni kandidat koji će pomiriti i ultradesničare tipa Dveri, i desnu građansku opciju, i opciju centra i manjinske stranke. Zato mislim da je daleko mudrije da svaka opcija da svoj predlog, a onda ćemo videti šta će se dalje događati“, rekao je Čanak.

Kako je dodao, na ovim izborima ne očekuje nekakve blistave rezultate nijedne od frakcija opozicije, ali očekuje da će se otvoriti teme koje će biti ključne na svim sledećim izborima.

On je ocenio da stvaranje atmosfere stalnih izbora u Srbiji ima za cilj „odvraćanje pažnje od suštinskih pomaka“.

Izvor:N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here