Home Izbori Jovanović: Izbori nisu za lečenje frustracija Vučićem

Jovanović: Izbori nisu za lečenje frustracija Vučićem

148
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: N1

Ako neko izlazi na izbore da bi lečio svoje frustracije Vučićem, izaći će iz tih izbora još više frustriran, rekao je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, koji navodi da je „poslednji koji bi halucinirao i želeo da bude predsednik, ali naše društvo je talac neodgovornih pojedinaca“.

Ja nisam frustriran Vučićem, niti sam opsednut njime. Želim razumnu zemlju, koja racionalizuje svoje ponašanje, zna šta hoće, Srbiju koja kaže Evropska unija, ne Rusija, rekao je Jovanović za Danas.

Nije dovoljno ono što govorim ja, što Janković ćuti, što se Jeremić glumata… Na ovim izborima se ne odlučuje o Vučiću ili meni, o Saši Jankoviću ili Vuku Jeremiću, već da li će Srbija preživeti 21. vek ili ne, istakao je on.

Jovanović je napomenuo da je Janković pošteno obavljao posao Zaštitnika građana i uvek je spreman da sa njim razgovara, ali ukazuje da su ciljevi Jankovića uokvireni politikom onih koji su ga podržali.

Demokratska stranka je podržala Jankovića da bi se branila od Jeremića, a Jeremić se kandiduje za šefa opozicije, a ne za predsednika države, smatra Jovanović.

Ne želim da pobedim Vučića, a izgubim zemlju u toj borbi. Ne može jedna Srbija da preživi, a druga da nestane, kao što sam rekao odavno da ne može jedna Srbija u Evropu, a druga da ostane u devedesetim godinama, rekao je Jovanović.

Ako Tomislav Nikolić dobije drugi mandat možemo da zaboravimo na briselski proces i evropske vrednosti… Ako se Vučić kandiduje, onda se pitam čime je platio tu kandidaturu, dodao je on.

Savamala je paradigma svega što nam se događa, smatra Jovanović ukazujući da je to najjeftiniji rat protiv Vučića.

Kakvu poruku šaljemo svetu ako demonstriramo protiv rušenja tri barake, a ćutimo kad našu decu maltretiraju kada se usprotive učešću ratnog zločinca na tribini u Beškoj, upitao je Jovanović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here