Home Izbori Jovanović: Predsednički izbori su izgubljeni za opoziciju

Jovanović: Predsednički izbori su izgubljeni za opoziciju

202
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: Politika/ LDP

Zajednički principi SDA Sandžaka i LDP-a

Novi Pazar – Ovi predsednički izbori već su izgubljeni zbog nesposobnosti većine opozicionih stranaka i jedina dilema je da li će Vučić osvojiti mandat u prvom krugu ili će Nikolić pobediti Šešelja u drugom – rekao je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović u Novom Pazaru, posle razgovora s liderom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom o principima zajedničkog delovanja ove dve stranke.

SDA Sandžaka i LDP, kako su istakli njihovi predsednici, slažu se da bi Srbija trebalo da ubrza proces pristupanja Evropskoj uniji i NATO-u, zatim da bi morao da se reši status Kosova „uz uvažavanje realnosti”, kao i da Srbija ne sme da bude prepreka uključivanju Kosova u međunarodne institucije. Ove dve stranke zalažu se za priznavanje svih presuda međunarodnih sudova koje se odnose na sukobe u bivšoj Jugoslaviji.

Među principima se nalaze i dalja demokratizacija društva, jačanje institucija, promocija tolerancije, slobode govora i nova regionalna politika.

– Ove principe nudimo i predsedničkim kandidatima, pa ako je neko od njih spreman da ih uvrsti u svoj program, mi ćemo ga podržati – rekao je Sulejman Ugljanin.

Ove principe, kako je rečeno, poslanici SDA i LDP-a podneće na usvajanje i Narodnoj skupštini Srbije.

Izvor: www.politika.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here