Home Izbori Pakova: Nikolića podržava 82 odsto birača SNS

Pakova: Nikolića podržava 82 odsto birača SNS

69
0
Stanislava Pak - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Savetnica predsednika Tomislava Nikolića Stanislava Pak izjavila je da Nikolića kao kandidata za predsednika Srbije podržava 82 odsto birača SNS.

Ona je rekla da su građani prepoznali dosadašnje rezultate aktuelnog predsednika i o tome svedoči podatak da je tri puta jači od sledećeg kandidata za predsednika.

Tomislav Nikolić je pokazao i dokazao kako se poštuje Ustav i gradi imidž Srbije“, rekla je Pak za beogradske „Večernje novosti“.

Ona je rekla da o „veličini“ i „moralnim osobinama“ Nikolića govore njegovi potezi, među kojima je i taj da građane stavi ispred partije koju je osnovao i kojoj je predao Srbiju na upravljanje, pobedivši na izborima.

Komentarišući izjavu lidera SPS Ivice Dačića da u prvom krugu kao kandidat koalicije oko SNS može pobediti samo lider naprednjaka Aleksandar Vučić, Stanislava Pak je ocenila da su izgleda preterane ambicije pojedinih političara doprinele da skrenu sa uobičajenog diskursa.

Ona je dodala da „izbori za predsednika ne spadaju domen paranormalnog, već predstavljaju priliku da kandidati predstave svoju političku platformu i ubede građane da je ta opcija najbolja“.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić najavio je u intervjuu za jučerašnje izdanje lista „Kurir“ mogućnost da SPS kandiduje svog kandidata na predsedničkim izborima, ako kandidat koalicije oko SNS ne bude lider SNS Aleksandar Vučić, za koga je rekao da jedino on može da pobedi u prvom krugu.

„Jedinstven stav svih na sastanku (u petak), a tu su bii i funkcioneri SPS i zamenik predsednika JS, jeste da to bude Vučić. Ako kandidat bude neko ko ne može da pobedi u prvom krugu, onda mi kao stranka nemamo dovoljno razloga da kažemo da nećemo imati svog kandidata“, rekao je Dačić za „Kurir“.

Na pitanje šta je lider SNS Aleksandar Vučić kazao na to, Dačić je naveo da nije odgovorio, ali da je rekao da će se razgovarati o tome.

U petak je održan sastanak Vučića s rukovodstvom članica vladajuće koalicije – SPS i Jedinstvene Srbije, na kojem je ocenjeno da je u najboljem interesu zemlje da oni nastave saradnju.

Predsednik Nikolić rekao je početkom januara da bi ga iznenadila kandidatura Vučića na predsedničkim izborima i dodao da smatra da Vučić dobro obavlja posao predsednika Vlade.

Nikolić je ponovio da se sa Vučićem dogovorio da odluku o svojoj ponovnoj kandidaturi za predsednika Srbije zajedno saopšte 15. februara, na praznik Sretenje.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here