Home Izbori Obradović: Srbija politički rijaliti šou, tuđinomanija…

Obradović: Srbija politički rijaliti šou, tuđinomanija…

74
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da bez svetosavske filozofije duhovne i moralne obnove neće doći do političke i ekonomske obnove Srbije.

Osim toga, on je naveo da je ozbiljno zabrinut kuda ide Srbija pod aktuelnom vladom.

Obraćajući se prisutnima u hotelu Srbija na obeležavanju stranačke slave Obradović se upitao „da li je Srbija danas svetosavska država ili antisvetosavska država“.

„Ako na očigled komšija u selu Lozovik kraj Velike Plana, umru majka i otac, ako ne pomažemo socijalno ugroženim, ako se isključuje struja u januaru i kriminalni obračuni dešavaju na ulazima osnovnih škola to onda nije svetosavska Srbija koju treba da vode duhovnost, pobožnost, rodoljublje i patriotizam“, rekao je Obradović.

On je rekao da aktuelna vlast zaboravlja, zanemaruje i prodaje svoje građane, dodvorava se i rasprodaje strancima, a njene „ekonomske ubice poput Mlađana Dinkića“, pušta da se šetaju slobodno.

„Nećemo valjda dozvoliti predsedničke izbore u kojima će da obračunavaju sa svima u kojima koji su im smetnja na kriminalnom putu“, rekao je Obradović.

On je rekao da se kandidovao za predsednika Srbije jer želi da Srbija bude porodična, pravedna, solidarna i jaka.

„Hoćemo sa Svetim Savom i njegovim vrednostima u 21. vek“, rekao je Obradović.

On je rekao da je današnja Srbija „politički rijaliti šou“ u kojem građani služe da bi se stvarao „polumafijaški politički režim u koje su poniženi i policijaci, vojnici, lekari i prosvetni radnici i pre svega penzioneri“.

„Tri godine traje privremena pljačka penzija od strane SNS, pljačkaju srednji sloj Srbije, a ne smeju da oporezuju stranog bankara, osiguravajuće kuće, domaćeg tajkuna“, rekao je Obradović.

On se pitao kako je moguće da većina stranih kompanija prikazuje da posluje u Srbji sa gubitkom da ne bi plaćali porez. „Da li bilo ko može da veruje da je strana kompanija došla u Srbiju da bi poslovala sa gubitkom i da li je budućnost Srbije da bude zemlja jeftine radne snage Srbija u kojoj ćemo svi mi da budemo nadničari i robovi kod stranog gazde“, rekao je Obradović.

„Pa dokle ta tuđinomanija, to gaženje svega što je srpsko, dokle ponižavanje i vređanja i promena našeg identiteta i zato sam se kandidovao za predsednika Srbije da govorim u ime srpskih građana“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da i promene u svetskoj politici, a pre svega dolazak Donalda Trampa na vlast u SAD, i nove političke snage u Evropi pokazuju da se dolazi do novog sveta, do nove geoplitičke realnosti i da je politika njegove stranke upravo na talasu tih promena.

„Naša dverjanska politika je danas pobednička politika u Evropi i svetu, mi prepoznajemo duh vremena, naše vreme dolazi, na razvalinama Evroske unije stvara se jedna nova Evropa“, rekao je Obradović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here