Home Izbori Dačić: Jedinstven stav – Vučić da bude zajednički kandidat

Dačić: Jedinstven stav – Vučić da bude zajednički kandidat

89
0
Ivica Dačić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da lider naprednjaka Aleksandar Vučić jedino može da pobedi u prvom krugu na predsedničkim izborima.

„Jedinstven stav svih na sastanku (u petak), a tu su bii i funkcioneri SPS i zamenik predsednika JS, jeste da to bude Vučić. Ako kandidat bude neko ko ne može da pobedi u prvom krugu, onda mi kao stranka nemamo dovoljno razloga da kažemo da nećemo imati svog kandidata“, rekao je Dačić je u intervjuu za današnji Kurir.

On je dodao da to znači da bi o međusobnoj podršci moglo da se razgovara o izborima u drugom krugu.

„A to nije dobro. Zato je dobro da se kandiduje Vučić, a ne zato što mi imamo nešto protiv Nikolića. Samo Vučić može da pobedi u prvom krugu, ako ne, u drugi krug onda svi ulaze gotovo ravnopravno. To vodi nestabilnosti, a zašto bismo dozvolili da se ceo zajednički projekat uruši? Ne treba izazivati sudbinu“, rekao je lider SPS.

Na pitanje šta je lider SNS Aleksandar Vučić kazao na to Dačić je naveo da nije odgovorio, ali da je rekao da će se u narednom periodu razgovarati o tome.

U petak je održan sastanak premijera Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića s rukovodstvom članica vladajuće koalicije SPS i Jedinstvene Srbije na kome je ocenjeno da je u najboljem interesu zemlje da saradnja bude nastavljena.Na pitanje da li je na sastanku bilo reči o parlamentarnim izborima, Dačić je rekao da nije, jer oni nisu na dnevnom redu.

„Naš interes je da mandat institucija traje do 2020. godine“, kazao je Dačić, koji je i potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova.

Dačić je ocenio i da svi oni koji ulaze u trku za predsednika imaju cilj da sruše Vučića i da će i svi iz „bivšeg dosovskog bloka“ podržati jedni druge.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here