Home Izbori SRS: Šešelj u novoj knjizi raskrinkao Vuka Jeremića

SRS: Šešelj u novoj knjizi raskrinkao Vuka Jeremića

77
0

Beograd — Lider SRS Vojislav Šešelj izdao je knjigu „Vikiliks mi javlja – Drugi deo“.

U knjizi su objavljene depeše Ambasade SAD u Beogradu koje, kako smatra, dokazuju da su predstavnici vlasti od 2000. godine, među kojima i predsednički kandidat Vuk Jeremić, bili pod direktnom kontrolom američkog ambasadora.

Kako se navodi u saopštenju SRS, iz depeša koju je Ambasada upućivala Stejt departmentu od 2003. do 2010. godine, vidi se koliko se uplitala u zvaničnu politiku Srbije, od toga da je imala javne i tajne razgovore sa državnim funkcionerima, do toga da je, pogotovo u izbornim kampanjama, organizovala ručkove sa analitičarima i ispitivačima javnog mnjenja i tako kreirala rejtinge političkih stranaka u skladu sa svojim interesima.

Funkcionerka SRS Vjerica Radeta navela je da se iz velikog broja depeša vidi da se Jeremić izvinjavao predstavniku Ambasade SAD zbog toga što je na predavanju na Fakultetu političkih nauka morao javno da govori ono što ne misli i za šta se ne zalaže.

„Otvoreno je tvrdio Vuk Jeremić više puta, a sve to stoji u depešama, da se on i (tadašnji predsednik Srbije) Boris Tadić zalažu za ulazak Srbije u NATO i da je spreman da tu politiku proširi po Srbiji“, navela je Radeta.

Radeta je izrazila uverenje da Jeremić i dalje zastupa politiku evroatlantskih integracija.

Ona je ocenila da je Jeremić, zajedno sa američkim ambasadorom, organizovao postavljanje Zdravka Ponoša na mesto načelnika Generalštaba, a potom iscenirao sukob između Ponoša i tadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i dodala da se iz depeša vidi da se svi koji se zalažu za ulazak Srbije u EU, zapravo zalažu za njen ulazak u NATO.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here