Home Izbori Raketić: Da Marko Đurić loše radi Vlada bi ga smenila

Raketić: Da Marko Đurić loše radi Vlada bi ga smenila

82
0
Nataša Raketić - Srbija izbori
Foto: N1

Novinarka Prvog programa Radio Beograda Nataša Raketić, na pitanje o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju i slučaju Miše Vacića, kaže da je Marko Đurić na važnoj državnoj poziciji i da Vlada pomno prati to što radi.

„Da su u Vladi procenili da nešto nije uradio kako treba bio bi smenjen ili bi izašli u javnost s tim. Premijer Aleksandar Vučić, kad su ga pitali, nije imao lošu reč o njegovom radu“, podseća ona.

Podseća da Kancelariju očekuje dalji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, a s obzirom da je najavljeno da će razgovori na najvišem nivou biti intenzivirani Raketić očekuje da će Brisel uspeti da drži stvari pod kontrolom kad je reč o tenzijama na Kosovu.

Kad je reč o pojavljivanju Veselina Šljivančanina na tribini Srpske napredne stranke u Beški, Raketić kaže da „već više od 20 godina na ovim prostorima provejava priča o odnosu javnosti prema ratnim zločinima“.

„Prema osuđenima, optuženima, samim presudama… I to je zajednička crta za sve zemlje u regionu“, rekla je Raketić gostujući u Novom danu.

Dodaje da se često u regionu pojavljuju priče koja nas vraćaju u prošlost i to „ne samo u devedesete, već i u period Drugog svetskog rata pa i pre toga.“

„Svi treba da radimo na suočavanju s prošlošću i trebaići dalje, odnose unapređivati, pronaći dijalog“, kaže ona.

Govoreći o predsedničkim izborima, Raketić kaže da ni među analitičarima ne postoji suglasnost ko bi mogao biti kandidat za predsednika Srpske napredne stranke.

Smatra da je ključno pitanje šta će biti glavna tačka na osnovu koje će se određivati kandidat.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here