Home Izbori Jeremić: Vlast namerava da privatizuje EPS

Jeremić: Vlast namerava da privatizuje EPS

82
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: Danas/ PR služba Vuka Jeremića

Predsednički kandidat u razgovoru sa građanima Kraljeva

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić ocenio je da je afera sa decembarskim računima za struju samo jedna od mnogih ilustracija javašluka i neodgovornosti aktuelne vlasti i izrazio zabrinutost da iza svega stoji namera da se EPS privatizuje.

„Umesto privatizacije koja se verujem sprema, neophodno je uvođenje profesionalnog, a ne partijskog i poslušničkog menadžmenta koji sada vodi to javno preduzeće. Uz poštovanje prema svima koji se bave ugostiteljstvom, ipak pored svih elektroinženjera i stručnjaka, nije red da najvažnije javno preduzeće vode vlasnici pečenjara“, rekao je Jeremić večeras pred više od 500 Kraljevčana.

Naglašavajući da kao predsednik neće dozvoliti privatizaciju EPS, Jeremić je rekao da je pod čudnim okolnostima izabran konzorcijum koji se bavi popisivanjem brojila, jer su njihove usluge duplo skuplje nego što su bile ranije.

„Potrebno je pažljivo ispitati tu javnu nabavku. Odmah potom je došla i prva afera sa cenama struje za decembar, gde su mnogi računi naduvani 20, 30 i više odsto u odnosu na realno stanje“, rekao je Jeremić.

Razgovarajući sa Kraljevčanima o ključnim problemima i izazovima, i slušajući njihove sugestije pre nego što objavi predsednički program, Jeremić je večeras u Kraljevu istakao da kroz ovaj grad prolaze važni magistralni pravci koji su nebezbedni i neuređeni.

„Ne vidim zbog čega autoput Pojate-Preljina nije najveći državni prioritet. Umesto toga državni prioritet je autoput prema Albaniji. Ne razumem tu logiku i zbog čega pravac prema Albaniji ima veći značaj od povezivanje glavnih koridora u zemlji“, rekao je Jeremić. On je dodao da ne zna čija je to ideja, kao i da li postoji studija o društveno-ekonomskoj koristi takvog projekta.

„Ako postoji, pozivam Vladu da je predstavi javnosti, a ako ne, zanima me kako su do toga došli. Verujem da takva ideja nije mogla da padne na pamet nekome ovde i da je to mogla da bude ideja nekog od savetnika Vlade, na primer Tonija Blera“, rekao je Jeremić.

Jeremić je ukazao da će, kada postane predsednik, jedan od njegovih najvažnijih zadataka biti otvaranje aerodroma „Morava“ u Lađevcima. „Za razliku od onih koji otvaraju semafor, ja ću otvoriti aerodrom“, naglasio je Jeremić.

SNS: Nikome ne pada na pamet da proda EPS

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandra Tomić izjavila je večeras u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima da je Vuk Jeremić „ponovo podsetio Srbiju da je patološki lažov i jeftini demagog, koji ne propušta priliku da se ruga građanima svakog dana“.

„Naravno da nikome ne pada na pamet da privatizuje EPS, već naprotiv – želimo da osavremenjujemo naš energetski sistem i da ga razvijamo, i to ne samo u Srbiji, nego i u regionu“, navela je Tomić.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here