Home Izbori Ugljanin: Bilo je reči o podršci Vuku Jeremiću

Ugljanin: Bilo je reči o podršci Vuku Jeremiću

213
0
vuk jeremic 1
Foto: Darko Ćirkov

Lider i Zajedno za Šumadiju i SDA Sandžaka Veroljub Stevanović i Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, ponovo su juče, razgovarali o formiranju kredibilne alternative aktuelnoj srpskoj vlasti, te o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Ugljanin je odgovarajući na naše pitanje, potvrdio da je juče sa Stevanovićem i njegovim saradnicima razgovarao i o Vuku Jeremiću, kao potencijalno zajedničkom kandidatu „zajedničara“ i njegove stranke, ali je istakao, pritom, da da za SDA kao manjinsku partiju u tom pogledu „ima još dosta pitanja“. SDA Sandžaka će, prema njegovim rečima, o predstojećim predsedničkim izborima i kandidatima na njima razgovarati sa svim strankama u Sandžaku, kao i sa ostalim manjinskim partijama u Srbiji.

– Za nas je glavna stvar da svi Bošnjaci izađu na izbore i glasaju za najboljeg kandidata. Danas smo razgovarali o Vuku Jeremiću, koji je dobar, mlad i perspektivan i ima veze u svetu, ali ne bih da se opredeljujemo sada, odnosno pre no što objedinimo interese svih političkih faktora u Sandžaku. Istovremeno, treba sačekati i da se raspišu izbori, kao i da vidimo ko će biti kandidat vlasti, rekao je juče Ugljanin, napominjući da SDA želi da podrži kandidata koji ima najviše šansi, i koji će znati da predstavlja zemlju u svetu. U jednom trenutku je priznao da su se ZZŠ i SDA usaglasili da „imaju dobrog predsedničkog kandidata“, ali da će se o predsedničkim izborima ipak i dalje razgovarati.

Predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović kazao je da je cilj ZZŠ i SDA da „okupe sve svoje prijatelje“ i ponude Srbiji alternativu, sposobnu da reši velike probleme u kojima se država i društvo nalaze. Naveo je, s tim u vezi, da se razgovara i o organizaciji i decentralizaciji države, te da je sada trenutak kada treba definisati ta i ostala otvorena pitanja, kako bi se „sutra ponudila konkretna rešenja“. – Očekujem da ćemo da se dogovorimo, ne samo sa SDA, nego i s a ostalima, kako bismo dobili predsednika kojim će se Srbija ponositi, a ne stideti, rekao je juče Stevanović. On je inače već podržao kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.

Veroljub Stevanović: Ostajem u klubu DS

Lider ZZŠ i narodni poslanik Veroljub Stevanović demantovao je medijske spekulacije da će u Skupštini Srbije da pristupi posebnom klubu koji bi činili poslanici koji podržavaju predsedničku kandidaturu Vuka Jeremića.

– Izabran sam na listi Demokratske stranke, i mogao sam, kao i Dušan Petrović, na primer, da budem samostalni poslanik. Međutim, bio sam i ostaću član poslaničkog kluba DS, i u ovom trenutku je to tako. Nema nikakvih razloga da se to pitanje sada otvara, rekao je Stevanović Danasu.

Dodao je da „poštuje sve ljude koji se pominju kao članovi novog poslaničkog kluba“, ali da, u ovom trenutku, nema potreba da se takav klub formira. Napominje da sa njime o tome niko, do sada, nije razgovarao.

Podsetimo, naš list juče je objavio da samostalni poslanici i jedan broj poslanika opozicije – DS i SDS – namerava da se u Skupštini grupiše u posebni klub koji će podržati Jeremića i biti jezgro njegove buduće stranke.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here