Home Izbori Ombudsman: Građane muči spora administracija i dugi postupci

Ombudsman: Građane muči spora administracija i dugi postupci

73
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da Beograđane kao i ostale građane Srbije muče „manje više“ isti problemi, među kojima je izdvojio sporu administraciju i postupke koji predugo traju.

On je, uoči tribine u beogradskoj opštini Stari grad, rekao novinarima i da su mu građani te centralne gradske opštine „uputili ukupno nekih 650 pritužbi“.

„Oko 90 odsto ih je rešeno, a centar Beograda muči manje više isto što i sve građane u ostatku Srbije, kao što je relativno spora administracija i postupci koji traju predugo“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, na opštini Stari Grad nešto više problema građani imaju sa penzijsko invalidskim fondom koji, kako je naveo često rešenja o penziji ne donosi na način propisan zakonom.

„Pored ovih problema koje veoma uspešno resavamo, Beograđane a i ostale građane Srbije najviše muči nedovoljno efikasno pravosuđe“, rekao je Janković.

On je objasnio da institucija Zaštitnika građana te probleme u pravosuđu ne može pojedinačno da rešava ali zato stalno na njih upozorava parlament.

Janković je naveo i da zato svake godine ističe u Skupštini Srbije „koliko je bitno da pravosuđe stane na noge“.

On je rekao i da je više od 80 odsto pritužbi građana, posle reagovanja ombudsmana, ispravljano.

Prema njegovim rečima, „to je kao kap u moru“, jer nažalost vlast kršenje prava građana ispravlja u pojedinačnim slučajevima a nastavlja sa stvaranjem mnoštva problema.

Janković, koji je ranije najavio mogućnost da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, nije želeo da govori o političkim temama uz objašnjenje da je došao na tribinu kao Zaštitnik građana.

„Nijednom nisam prekršio zakon i nikada nijednu reč nisam rekao van svoje nadležnosti“, rekao je Janković na insistiranje novinarke Studija B.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here