Home Izbori „Vučićeva kandidatura bi bila pokazatelj propasti SNS“

„Vučićeva kandidatura bi bila pokazatelj propasti SNS“

39
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da bi kandidatura premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima bila pokazatelj totalne propasti SNS.

„Potencijalna kandidatura Aleksandra Vučića za predsednika Srbije jasno pokazuje svu bolest političkog života u Srbiji i razmere raspada sistema unutar vladajuće SNS. Da li je moguće da Srpska napredna stranka nema nikoga drugoga koga uopšte može da kandiduje za predsednika Srbije izuzev aktuelnog predsednika vlade Aleksandra Vučića“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je ocenio da bi kandidaturom Vučić „po ko zna koji put“ prekršio svoje obećanje, jer je u više navrata javno rekao da se nikada neće kandidovati za predsednika i da ga to ne zanima.

„Ako je Vučić pre samo nekoliko meseci izabran za predsednika Vlade, a sada želi da bude i predsednik Srbije – da li Aleksandar Vučić uopšte zna šta hoće, šta je njegov politički cilj i ideja? Ili to jednostavno govori o slabosti i totalnom kolapsu u SNS“, rekao je Obradović.

On je dodao i da se kao predsednički kandidat raduje kandidaturi Vučića, jer bi se na taj način aktuelni premijer „ogolilo pred javnošću“.

„Ima i jedna dobra stvar ako se Aleksandar Vučić kandiduje za predsednika Srbije. Možda će u tom slučaju konačno posle pet godina morati da izađe na direktan televizijski duel s protivkandidatima. Ili će nastaviti da beži kao do sada“, naveo je Obradović.

Izvor: www.b92.net