Home Izbori Ilić: Ne vodim „trange frange“ politiku, dalje bez SNS

Ilić: Ne vodim „trange frange“ politiku, dalje bez SNS

97
0
Velimir Ilić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug,arhiva

Čačak — Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da on ne vodi politiku „trange frange“, kao što je, kako kaže, rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ilić je dodao da Srpska napredna stranka (SNS) nije ispoštovala koalicioni sporazum.

On je rekao da će ta stranka na sledećim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji, ali da joj SNS sigurno više neće biti koalicioni partner.

Ilić je rekao da NS neće rušiti koaliciju koju predvodi SNS ni na republičkom ni na lokalnom nivou, jer uskoro ionako predstoje predsednički, a možda i parlamentarni izbori.

„Ukoliko Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat NS ga sigurno neće podržati, jer me je zabolelo što je rekao da sam vodio trange-frange politiku i da sam mu uvredio porodicu, što nikada nisam uradio“, rekao je Ilić.

On je dodao da ne smatra da je napad na porodicu premijera to što je rekao da je njegov brat Andrej Vučić, u politici i da je često bio u Čačku i vrbovao ljude iz NS što su neki od njih i potvrdili.

Ilić je na koferenciji za novine, posle sednice Predsedništva i Izvršnog odbora u Čačku rekao da ga u SNS sada smatraju kao čvrstog pregovarača pa žele da ga promene i na čelo NS dovedu nekog drugog „ko će im biti poslušan“.

Na zajeničkoj sednici izvršnog odbora i predsedištva stranke Ilić je dobio apsolutnu podršku za dalje vođenje NS, a zaključeno je da će nakon raspisivanja predsedničkih izbora ta stranka odlučiti da li će samostalno nastupiti ili će podržati nečijeg kandidata.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here