Home Izbori Dačić: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija

Dačić: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija

50
Ivica Dačić- Srbija izbori
Foto: B92/Tanjug

Beograd — Šef srpske diplomatije i lider SPS Ivica Dačić kaže da će sa Vučićem razgovarati o zajedničkom kandidatu za predsednika kada se premijer vrati iz Davosa.

„Čekam da se premijer vrati i da razgovaramo hoćemo li imati zajedničkog predsedničkog kandidata, a ako hoćemo, idemo na dobitnu kombinaciju. Znači pobeda u prvom krugu“, rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je kazao da socijalisti žele zajedničkog kandidat sa SNS jer taj kandidat može da pobedi i dodao da sva istraživanja govore da je Vučić taj kandidat koji može da pobedi u prvom krugu.

„Misli da je opasno da se na predsedničkim izborima iskušava sudbina da li će neko u drugom krugu pobediti ili neće. Mi nemamo ništa lično protiv bilo koga, ali ovo je sudbina o svima nama iz vladajuće koalicije“, rekao je Dačić.

On je naveo i da ukoliko se ne postigne dogovor o zajedničkom kandidatu, onda će se on kandidovati za tu funkciju.

„Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija. Ukoliko SNS to neće, kandidat SPS ću biti ja“, kazao je lider socijalista.

Dačić je naveo i da mu nije jasna kandidatura Vuka Jeremića, jer bi za njega trebalo da glasaju bivši glasači DOS, a politika koju je on vodio u vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić nije bila baš u skladu sa politikom DOS-a.

On je rekao i da je Tadić „ostavio sve“ što se sada dešava sa Kosovom.

„(Angela) Merkelova je lično priznala meni i Vučiću da ju je bivša vlast u Srbiji prevarila, a sada za sve krive mene i premijera Srbije i krive nas za to što se pregovori vode u Briselu“, rekao je Dačić.

O kandidaturi Zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika, Dačić je kazao da je apsolutno nenormalno da on i dalje obavlja funkciju zaštitnika građana, jer to nije politička, već nezavisna funkcija sa koje treba da se kontrolišu političari.

„On je od samog početka, a to nije ni krio bio naklonjen DS i za mene to nije iznenađenje“, rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu šefa poslaničke grupe DS Gorana Ćirića da je Dačić uplašen zbog osipanja biračkog tela jer sedi u „katastrofalnoj vladi koja je srozala životni standard“, Dačić je upitao po kom osnovu je onda on specijalni savetnik direktora „Pošte Srbije“.

„Po kom osnovu je Ćirić specijalni savetnik direktora ‘Pošte Srbije’, ima 190.000 dinara platu i koristi službeni automobil 24 sata“, upitao je Dačić.

On je rekao i da Ćirić ima duplo veću platu od njega, a njemu drži predavanje.

„Ako si opozicionar izadji iz toga. Nemoj da sediš u državnom preduzeću. Ima duplo veću platu od mene, on je u javnom preduzeću i meni drži predavanje. Hajde da se zamenimo“, kazao je Dačić.

Izvor: www.b92.net