Home Izbori „Iz kase Šapca medijima za Jeremića“

„Iz kase Šapca medijima za Jeremića“

80
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Novac iz gradskog budžeta Šapca za javno informisanje dodeljen ovih dana na javnom konkursu „biće upotrebljen za kampanju Vuka Jeremića“, tvrdi „Informer“.

Tvrdnje koje beogradski list iznosi na naslovnoj strani vikend izdanja odnose se na deo od 40 miliona dinara koliko je predviđeno za raspodelu po osnovu priloženih projekata na konkursu raspisanom u decembru prošle godine, a čiji su rezultati objavljeni 16. januara.

Kako je ranije preneo list „Danas“, na osnovu prispelih projekata „evidentno je da su sredstva dobile medijske kuće koje su duže prisutne na javnoj sceni u Šapcu, kao i mediji iz Beograda“.

Sredstva su dobili RTV Šabac za projekat „Šabac – centar regiona“ (7.800.000 dinara), Glas Podrinja za projekat „Glas kojem se veruje“ (6.700.000), NIP Šabačka revija za projekat „Mladi na selu – dobro je ostati“ (6.700.000), beogradski Medija centar za projekat „Više od grada – prva varoš Srbije“ (600.000), beogradski „Dan Graf“ (izdavač lista Danas) za projekat „Šabac danas – objektivno i odgovorno informisanje građana“ (5.600.000), „Sport u Podrinju“ za projekat „Informisanje u oblasti sporta i fizičke kulture na teritoriji Podrinja“ (600.000), RTV AS za projekat „Na licu mesta“ (3.000.000), beogradska Adria medija grupa (izdavač lista Kurir) za projekat „Šabac – grad evropskih standarda“ (5.350.000), beogradski Ringijer Aksel Špringer (izdavač listova Blic, Alo i NIN) za projekat „Aktivni građani za demokratsko društvo“ (2.000.000), beogradsko Novinsko preduzeće „Vreme“ za projekat „Javno-privatno partnerstvo – Saradnja za bolje sutra: Studija slučaja“ (700.000), Tim radio iz Prnjavora za projekat „TIM INFO – dnevna informativna emisija“ (200.000) i Mirjana Čvorić iz šabačkog „Publicinfa“ za projekat „Nasleđe naše“ (450.000).

Komisiju su činili Zorica Višnjić, iz „Lokal presa“, Svetozar Raković iz NUNS-a i novinar Vladimir Milić.

Rezultati konkursa i obrazloženja komisije su objavljeni na sajtu lokalne samouprave, uz potpis gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

Informer navodi da je opština pod kontrolom Dušana Petrovića medijima koji podržavaju Vuka Jeremića uplatila 14,2 miliona dinara na ime finansiranja fiktivnih projekata. Kao mediji koji podržavaju bivšeg šefa diplomatije navode se dnevni listovi Danas, Blic, nedeljnik Vreme, ali i organizacija Medija centar.

Istovremeno, premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da danas „isti oni koji su Velimira Ilića nazivali nepismenim, najgorim i sve najgore govorili o njemu“ sada od Ilića „prave ikonu“.

„Samo zato što je počeo da govori protiv mene, zato što su mu to rekli Dušan Petrović i Vuk Jeremić“, rekao je Vučić za TV Pink.

Bivši ministar i lider Nove Srbije Ilić je u izjavama za Blic, Novosti i Danas najavio raskid saradnje sa SNS, dan nakon što je kritikovao trenutne koalicione partnere na lokalnoj šabačkoj televiziji.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here