Home Izbori Mirković počeo kampanju

Mirković počeo kampanju

88
0
Saša Mirković - Srbija izbori
Foto: N1

Nekadašnji poslanik Saša Mirković objavio je danas da iz Prištine započinje kampanju za predsednika Srbije, jer „svaki predsednički kandidat mora da pokaže da je sposoban da zagovara i ostvaruje saradnju i mir na Balkanu, a ne suprotno“, javlja portal Tanjug.info.

„Danas treba da stanemo jedni uz druge i mi Srbi i Makedonci i Crnogorci i Albanci i Hrvati i Bosanci, pa i Slovenci“, naglasio je Mirković.

„U svakoj od naših bivših republika i pokrajina postoje ekonomski problemi“, podsetio je MIrković i ukazao da političari, zarad ličnih interesa i interesa određenih kriminalnih grupa, na svaki način pokušavaju da posvađaju građane.

Trude se šovinističkom retorikom da ih ubede da je bolje da im oružje bude napunjeno, a frižideri prazni i deca gladna, nego da žive kao sav normalan svet, ocenio je Mirković.

On je najavio da u „daljem toku kampanje želi da pokaže da je bolje da vodimo ljubav i da imamo osećaj ljudske pripadnosti pre svega“.

„Nacionalnu svest treba da razvijamo kod dece, ali ne u mržnji prema drugim nacijama, bilo sa koje strane ta mržnja da dolazi. Nacionalizam znači voleti svoje i poštovati tuđe, sve ostalo je šovinizam“, napomenuo je Mirković.

„Kao budući predsednik“, istakao je Mirković, „baviću se i time da penzioneri mogu da priušte unucima po neki poklon, a ne da izdržavaju unuke od svojih skromnih penzija, jer unuci nemaju gde da se zaposle“.

„Kada pitate svakog ekonomistu reći će vam da tržište manje od 10 miliona stanovnika nije rentabilno i održivo. Zato je tržište bivše Jugoslavije bilo idealno sa 22 miliona stanovnika“, ocenio je Mirković.

„Došao sam na Kosovo i u Prištinu da pokažem da svaki građanin Srbije, pa i njen predsednik, može i sam da dođe bez vojske“, objasnio je Mirković i pozvao građane da se osamostale u „svom mišljenju, poslu, životu“, ali da se ne dele.

„Vreme je da postanemo svi pametni, a oni koji su za sebe pričali da su pametni, a nas pravili i prave nas glupima, treba da odu na smetlište istorije“, naglasio je Mirković.

On smatra da bi Srbija trebalo da bude „pokretač nove vere u ljude i ljubavi u celom regionu“.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here