Home Izbori Glavni odbor DS 28. januara odlučuje o podršci Jankoviću

Glavni odbor DS 28. januara odlučuje o podršci Jankoviću

87
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: Danas/ FoNet/ Zoran Mrđa

Demokratska stranka bi konačnu odluku o tome koga će podržati na predsedničkim izborima trebalo da donese 28. januara. Tada se očekuje sednica Glavnog odbora stranke, kažu za Danas u DS.

U vrhu DS, kako nam je rečeno, ne očekuju da će na toj sednici biti iznenađenja. Glavni odbor će najverovatnije potvrditi predlog Predsedništva stranke koje je nedavno odlučilo da partija podrži budućeg kandidata Sašu Jankovića.

Kako je Danas već pisao članstvo demokrata u Srbiji je podeljeno u podršci između Vuka Jeremića, takođe kandidata za predsednika i Jankovića. Vrh stranke to negira. Kako kažu naši izvori u DS članstvo i u Šapcu i Kraljevu je takođe podeljeno iako predsednici opštinskog odbora DS to negiraju.

Predsednici gradskih odbora DS u Šapcu i Kraljevu Dušan Kostadinović i Vukomir Mitrović u pisanoj izjavi dostavljenoj Danasu tvrde da svi članovi tih odbora podržavaju predlog Predsedništva DS da se podrži kandidatura Saše Jankovića za predsednika Srbije.

Dušan Kostadinović, predsednik gradskog odbora DS u Šapcu i zamenik gradonačelnika, kaže da su svi članovi gradskog odbora bili jednoglasno za odluku predsedništva da se podrži kandidatura Saše Jankovića za predsednika Srbije. „Saša simbolizuje sve vrednosti za koje se naša stranka zalaže od osnivanja. Šabac je uvek bio jedan od najjačih uporišta Demokratske stranke, a to ćemo demonstrirati i rezultatom na narednim izborima“, kaže Kostadinović.

Vukomir Mitrović, predsednik gradskog odbora u Kraljevu, navodi da je kompletan glavni odbor bez ikakve dileme uz Sašu Jankovića i da su sve druge informacije iz gradskog odbora neistinite i zlonamerne.

Zamenik predsednika DS Igor Salak kaže da je DS podrškom kandidaturi Jankovića još jednom dokazala da su joj interesi građana Srbije i države važniji od usko partijskih interesa. Prema njegovim rečima, DS će svoj plan kampanje izneti nakon detaljne analize i pripreme svih segmenata na sednici Glavnog odbora. „Nakon 27 godina borbe za demokratiju, čekaju nas sudbonosni izbori za budućnost Srbije i u te izbore DS ulazi jedinstvena i odlučna u nameri da Tomislava Nikolića kao predsednika Srbije pošalje u političku penziju“, naveo je Salak.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here