Home Izbori Stamatović: Da podnesu ostavke

Stamatović: Da podnesu ostavke

77
0
Milan Stamatović - Srbija izbori
Foto: Danas/ Opština Čajetina

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji najavljuje kandidaturu za predsednika Srbije, pozvao je danas premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića da podnesu ostavke zbog nepoštovanja Ustava, koji im nalaže zaštitu srpskog naroda izvan matične države.

Stamatović je u pisanoj izjavi konstatovao da je to što Vučić, posle „više nego prijateljskog ćaskanja“ sa odlazećim potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, „cinično obećava kako se Srbija neće pridružiti sankcijama protiv Banjaluke“ klasičan primer protivdržavnog i antiustavnog delovanja.

Stamatović, koji je i potpredsednik Srpske narodne partije, zato zahteva vanrednu sednicu Skupštine Srbije i ostavke Vučića i Nikolića.

Ta stranka je u Skupštinu Srbije ušla na listi Vučićeve Srpske napredne stranke.

Građani Srbije Vučiću nikada nisu dali mandat da u kampanji za američke predsedničke izbore otvoreno podržava dinastiju Klinton koja je bombardovala Srbiju i srpski narod, a kamoli da se, samo dva dana pre njenog odlaska, ulaguje odlazećoj američkoj administraciji, istakao je Stamatović.

On je naglasio da Srbija nema pravo da ćuti nad činjenicom da su poraženi američki vlastodršci uveli sankcije predsedniku RS Miloradu Dodiku koji nema nikakve veze s ratovima na prostoru bivše SFRJ, a samo zato što poštuje volju naroda i dostojanstvo RS.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here