Home Izbori Lane Gutović: Mnogo je Šojića u srpskoj politici

Lane Gutović: Mnogo je Šojića u srpskoj politici

68
0
Lane Gutović - Srbija izbori
Foto: N1

Glumac Milan Lane Gutović, koji je godinama tumačio lik Srećka Šojića, kaže da na srpskoj političkoj sceni ima dosta Šojića – a to su priučeni, nedoučeni ili slučajni političari.

Gostujući u Novom danu, Gutović je govorio o novoj predstavi “Ukrađena ličnost” koja je premijerno odigrana 26. decembra a koja, kako kaže, govori o kandidaturi jednog Šojića koji je odlučio da se samokandiduje, preko EU, da bude predsednik.

„Smatra da nema vremena da troši vreme na izbore, bolje da se odmah sam predloži EU i da tako pobedi“.

Na pitanje kakav predsednik Srbiji treba, Gutović kaže: “Valjda to Unija zna!”

„Mislim da nam treba predsednik koji bi mogao da ostvari korektne odnose sa okolinom, da ne budemo u svađi sa celim okruženjem, koji bi uveo ovaj naš svet u jedan mirniji život u kome ne bi bilo ovih senzacionalnih sukoba koji uznemiruju javnost.

Kako kaže, istina bi ih manje uznemirila, jer je istina blaža od ovih izmišljotina koje imamo u novinama.

Političari su fleksibilni, čine sve da ostanu na vlasti, naglašava on dodajući da je karakteristično što se u liku koga igra prepoznaju svi. “Bilo ko da nekoga u Skupštini označi kao Šojića, tu nema polemike, svi se prepoznaju”.

Prema njegovim rečima, političar bi trebalo da bude školovan čovek jer je to zanimanje koje je na neki način nauka – oslanja se na znanje ali na ličnost čoveka.

“Kod nas se to izgleda ne poštuje. Mi imamo ljude koji su priučeni, nedoučeni ili slučajni političari i stalno imamo ad hoc tipove koje nazivamo političarima, tepamo im, a oni su u suštini Šojići”.

Komentarišući prenose Skupštine, Gutović kaže da publika jedino u tom diorektnom prenosu može da vidi stvarno faktičko stanje u državi. “Samo tu. Ne samo po tome šta govore oni koje su izabrali, već i po načinu na koji se prenosi program. Kad priča neko iz opozicije kamerman baš slučajno ne može da nadje gde je on, pa idu smetnje s tonom, to je presek situacije u kojoj se nalazi država“.

Na pitanje da li ima „najvećeg Šojića“ u srpskoj politici kaže da to ne vidi ali da zna da doza tolerancije koju vlast ima u odnosu na one koji se izmotavaju s njom govori o stepenu u kojoj je vlast krhka i lomljiva. „Kad ona postane krkha prvi nadrljamo mi koji se šalimo s njom“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here