Home Izbori Janković o tome kada će podneti ostavku

Janković o tome kada će podneti ostavku

76
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug/ Rade Prelić

Beograd — Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da će odluku o ostavci na mestu ombudsmana doneti imajući u vidu stavove političara i interes građana.

Osim toga, Janković koji je najavio ranije da će se kandidovati za predsednika Srbije, naveo je i da će odluku o ostavci odneti imajuću u vidu i „svoj dug prema instituciji koju je sa saradnicima gradio“.

„Mislim da je građanima jako bitno da imaju i zaštitnika građana dok god je moguće. Ovo je jedna od retkih brana za sprečavanje ili bar otkrivanje i objavljivanje najtežih oblika samovolje. Daleko od toga da je najmoćniji, ali je građanima u ovom momentu najpotrebniji državni organ. Odluku ću donositi imajući u vidu stavove političara, ali pre svega interes građana i svoj dug prema instituciji“, rekao je Janković za „Danas“.

On je ocenio i da su drugi političari već u kampanji, a da oni iz vlasti i ne prestaju sa kampanjom.

„Kandidati sa vlasti i ne izlaze iz nje (kampanje), sve vreme zloupotrebljavajući državne funkcije i to će verovatno raditi do izbornog dana, pa i na taj dan“, rekao je Janković, navodeći da se to navodi i u izveštaju ODIHR sa prošlih izbora.

Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke, koja je inače najavila podršku Jankoviću, rekao je da će Janković podneti ostavku kada budu raspisani izbori, ali da bi, po njegovoj oceni, trebalo da to učini čak i ranije.

„Ne mislim da (Janković) zloupotrebljava funkciju, ali mislim da treba da krene u kampanju što pre, nema potrebe da se dokazuje na poziciji. Davao je izjave kao građanin i kao zaštitnik građana, ali sada bih voleo da se uključi u politički život što pre“, rekao je Šutanovac za N1.

Predstavnici vlast često naglašavaju da Janković treba da podnese ostavku na funkciju zaštitnika građana i da tu funkciju zloupotrebljava da bi vodio svoju političku kampanju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here