Home Izbori DSS i DPS: Organizaciono povezivanje i podrška Popoviću

DSS i DPS: Organizaciono povezivanje i podrška Popoviću

73
0
Aleksandar Popović - Srbija izbori
Foto: B92

DSS i DPS najavili su u zajedničkim saopštenju organizaciono povezivanje i podršku predsedničkoj kandidaturi kandidata DSS-a Aleksandra Popovića.

„DSS i DPS imaju srodnu politički i programsku orijentaciju, a to je zalaganje za celovitu, jaku i modernu državu Srbiju kao nužan okvir za uspešan razvitak srpskog društva… DSS i DPS će nadalje sarađivati u traganju za praktičkim rešenjima za izlazak Srbije iz najveće političke, privredne i moralne krize u svojoj istoriji. Od ove saradnje očekujemo organizaciono povezivanje i mogućnost objedinjavanja DSS i DPS“, navodi se u saopštenju.

DPS je nastao odvajanjem dela nekadašnjih funkcionera DSS-a nakon što je iz stranke istupio njen osnivač Vojislav Koštunica.

Te dve stranke su najavile da će u budućem zajedničkom delovanju predstavljati okosnicu ukrupnjavanja i ponovnog okupljanja „svih političkih i intelektualnih snaga kojima su vera u pobedu Srbije i njen napredak, iznad ličnih interesa i preuzetih obaveza prema strancima“.

„Svesni smo da nema lakog ni strateškog ni praktičnog rešenja za današnje stanje Srbije, ali smatramo da promene u regionalnom, evropskom i svetskom okruženju idu u prilog neophodnim promenama u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here