Home Izbori Živković: Ko ne stane uz Jankovića radi za Vučića

Živković: Ko ne stane uz Jankovića radi za Vučića

76
0
Zoran Živković - Srbija izbori
Foto: N1

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je, gostujući u Novom danu N1 televizije, da je kampanja koja se vodi protiv Saše Jankovića dokaz da je dobar izbor srpske građanske opozicije za kandidata za predsednika i da ima velike šanse za pobedu.

Objašnjavajući podršku Nove stranke kandidaturi Saše Jankovića, Živković je rekao da je zaštitnik građana za osam godina, koliko je na toj funkciji, pokazao da je čovek koji treba srpskoj političkoj sceni.

„On je jedan od onih koji poštuju zakon i institucije, koji imaju hrabrost da se suprotstave izvršnoj vlasti, a on je to radio i prethodnom režimu. Ja sam ga upoznao kao savezni ministar unutrašnjih poslova kad je bio sekretar Ministarstva sporta i tad smo na jednoj komisiji Vlade imali duel gde on nije imao problem da iznese svoj stav“, kaže Živković.

Ko ne stane uz Jankovića on radi za Vučića, to je više nego jasno.
Podseća i da je Janković vanstranačka ličnost, a da u programju Nove stranke piše da predsednik države mora da bude vanstranačka ličnost.

„On to ispunjava ne samo formalno, već i suštinski. On nikada nije bio ni u jednoj stranci, niti pokazivao sklonosti“, kaže Živković.

On dodaje da su svi izbori, pa i anredni, svojevrsni test inteligencije.

„Ne možete u 21. veku da kažete da niste obavešteni. Ali, naravno da ćemo pokušati u kampanji da podignemo nivo informisanosti građana o tome šta ne valja“, navodi Živković.

Lider Nove stranke nije želeo da komentariše potencijalnu kandidaturu Vuka Jeremića.

„Ne znam koja je njegova politika. Znam da je pre nekoliko meseci bio statista u prvom redu na susretu Bila Klintona i Aleksandra Vučića pred izbore u Americi, tako da ne bih o njemu. Mislim da oni koji žele da vide normalnu, zdravu, evropsku Srbiju u kojoj se poštuje zakon, pravo, institucije, građani i ličnosti nemaju dilemu da je Janković pravi kandidat“, smatra on.

Živković navodi da je važno da, osim Demokratske stranke, Janković dobije podršku još nekih pojedinaca i organizacija.

„On treba da bude pravi kandidat građana, a političke stranke podrška toj kandidaturi“, dodaje on.

Živković kaže da je „krajnji rok“ da se opozcija izjasni o podršci Jankoviću.

„Oni koji se igraju malo levo, malo desno, cupkaju na kanabetu Vučićevog kabineta, a malo su opozicija, ti ne mogu da budu prepznati kao prava opozicija. Javnost jako dobro prepoznaje ko je prava opozicija“, kaže on.

Komentarišući to da Srpska napredna stranka još uvek nije izašla s imenom predsedničkog kandidata, Živković tvrdi da to nije zato što Vučić nije odlučio već zato što se o tome odlučuje na drugom nivou.

„Odlučuje se na nivou Vojislav Šešelj kao duhovni otac, Bil Klinton, Toni Bler i Alfred Guzenbauer kao savetnici i Vladimir Putin kao dobri brat koji stoji iza leđa. Nemaju kandidata jer se ti centri moći nisu dogovorili“, smatra lider Nove stranke.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here