Home Izbori O kandidatima po raspisivanju izbora

O kandidatima po raspisivanju izbora

85
0
Muamer Zukorlić - Srbija izbori
Foto: Danas/ FoNet

Mada predsednički izbori u Srbiji nisu raspisani, s obzirom na to da se očekuju početkom aprila, uveliko se licitira imenima mogućih predsedničkih kandidata.

Među bošnjačkim strankama i političarima prvi se izjasnio potpredsednik Vlade Srbije, osnivač SDP i predsednik SDPS Rasim LJajić, koji je, među prvima, prošle godine najavio kandidaturu.

U nedavnom intervjuu Danasu, LJajić je ponovio da je spreman da se kandiduje za predsednika Srbije i da se njegova stranka pripremila za to, ali da još nije bilo nikakvih razgovora sa Srpskom naprednom strankom o predsedničkim izborima.“Apsolutno sam spreman za svaku vrstu razgovora ukoliko koalicija odluči da ima jednog kandidata. Ukoliko koalicija odluči da ima više kandidata, u tom slučaju bih se i ja kandidovao. Čekamo poziv SNS na razgovor na ovu temu“, izjavio je LJajić. Na pitanje da li će podržati predlog SNS ko god da to bude, on je odgovorio da moraju prvo da čuju šta je stav naprednjaka.

Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović izjavio je, na nedavnoj konferenciji za novinare da će ta stranka tek nakon raspisivanja predsedničkih izbora odlučiti da li će imati svog kandidata ili će podržati nekoga od samostalnih ili kandidata drugih partija. Odgovarajući na pitanje da li će na predstojećim predsedničkim izborima podržati kandidata SNS, Fehratović je kazao da su za sada „sve opcije otvorene“.“Lider naše partije Muamer Zukorlić je nedavno rekao da će se kandidovati za predsednika Srbije, ukoliko to učine Rasim LJajić ili Sulejman Ugljanin. Dok ne budu raspisani izbori i dok ne budemo znali ko će se sve kandidovati i da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora, ne možemo dati konkretan odgovor na ovo pitanje“, kazao je Fehratović novinarima. Muamer Zukorlić je bio predsednički kandidat na predsedničkim izborima 2012. kada je osvojio 54.492 glasa, odnosno 1,39 odsto.

Nepoznanica je i stav SDA Sulejmana Ugljanina o predsedničkim izborima. Početkom prošlog meseca Ugljanin je o predsedničkim izborima i mogućoj političkoj saradnji regionalnih stranaka, razgovarao sa Veroljubom Stevanovićem, liderom „Zajedno za Šumadiju“ i bivšim gradonačelnikom Kragujevca. „Smatramo da bi regionalne stranke u Srbiji trebalo da se udruže u jedan veliki blok i izaberu zajedničkog kandidata za predsedničke izbore. Ovo je početak naše saradnje i uskoro bi trebalo da se sastanemo i sa liderom ‘Pokreta za Krajinu’ Boškom Ničićem koji ima veliku podršku u istočnoj Srbiji“, rekao je Ugljanin nakon susreta sa Stevanovićem. Poslanik SDA u Skupštini Srbije Enis Imamović je za Sandžak Danas nedavno izjavio da ova partija o predsedničkim izborima želi da razgovara i sa LSV, DS i LDP.

FK koštao 5,5 miliona evra
Predsednik BDZS Jahja Fehratović tvrdi da je Fudbalski klub Novi Pazar građane Novog Pazara u poslednjih šest godina koštao 5,5 miliona evra. On je na konferenciji za novinare rekao da je ovaj novac obezbeđen uglavnom iz gradskog budžeta, a da je otišao na transfere fudbalera, njihove plate, troškove stanovanja i priprema, troškove i plate brojnih trenera, kao i za izgradnju stadiona. On je ukazao na nekoliko malverzacija u ovom klubu, pozivajući se na Državnu revizorsku instituciju i sajt Transfermarket, navodeći da je za ovih šest godina klub doveo 156 fudbalera, a da je iz njega otišlo 160 igrača.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here