Home Izbori Jovanović: Ne želim da Janković bude batina u našim rukama

Jovanović: Ne želim da Janković bude batina u našim rukama

79
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanvić ocenio je da bi dogovor sa Demokratskom strankom otvorio prostor građanskoj opoziciji za konkretniji doprinos kandidaturi Saše Jankovića na izborima za predsednika Srbije.

On je u saopštenju naveo da bi takav dogovor značio da posao koji bi radile LDP i DS ne bi prestao izbornim danom, već bi bio „proces konsolidovanja građanskih snaga u zemlji i formulisanja politike sa programom koja ima perspektivu i budućnost, a ne politike kojoj je cilj samo po sebi izjašnjavanje za i protiv Saše Jankovića“.

„Ne želim da Saša Janković bude batina u našim rukama kojom ćemo udarati po drugim predsedničkim kandidatima i tako dokazivati svoj opozicioni profil“, naveo je Jovanović u saopštenju.

On je rekao da je razgovor sa DS-om važan kako bi videli koju politiku dve stranke treba da sprovedu u predsedničkoj kampanji i eventualno u kampanji za novi parlament. Jovanović je ponovio da podrška Jankoviću ne zavisi od dogovora sa DS-om.

DS i Nova stranka su se jedine do sada jasno opredelile da podrže kandidaturu sadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika, Jovanović je rekao da je potrebno da razgovara sa DS, dok je Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića navela da se zalaže za to da opozicija ima jednog zajedničkog kandidata, ali se i dalje nije izjasnila koji bi to kandidat trebalo da bude.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here