Home Izbori Prelević: Najbolji kandidat simbioza Jankovića i Jeremića

Prelević: Najbolji kandidat simbioza Jankovića i Jeremića

72
0
Marko Prelević - Srbija izbori
Foto: N1

Novinar Nedeljnika Marko Prelević izjavio je za N1 da mu je žao što na predsedničkim izborima neće biti jednog kandidata koji bi bio simbioza Saše Jankovića i Vuka Jeremića.

„Grehota je da, kad se prema istraživanjima javnog mnenja očekuje pobeda kandidata vladajuće stranke, imamo dva dobra kandidata svako na svoju stranu“, izjavio je Prelević u Novom danu.

Dodaje da bi takav kandidat, kad bi postojao, mogao građansku opciju da podigne još više.

„Jeremić je iskusan u diplomatiji, imao je sjajan rezultat u trci za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. A Saša Janković, kao čovek koji je delovanjem kao zaštitnik građana i sistemom vrednosti koje propagira, je odličan kandidat građanske Srbije“, kaže Prelević.

Smatra da se preteruje u tome ko će koga podržati.

„Čini mi se da je podrška važnija Jankoviću nego Jeremiću, pogotovo ona koju mu je dala Demokratska stranka (DS) jer, prema istraživanjima, nije poznat van Beograda i nema stranačku bazu poput DS koja bi stoga mogla da mu pomogne u tome“, rekao je Prelević.

Govoreći o podršci stranaka određenom kandidatu, Prelević podseća da su predsednički izbori liderski i da to ne mora mnogo da znači.

„Čini mi se da su vrednosti koje propagira Saša Janković bliže vrednostima koje neguju glasači, recimo, Dosta je bilo. Stoga da li će oni zvanično podržati Vuka Jeremića nije toliko bitno jer glasači građanske opcije nemaju tu vrstu discipline“, smatra on.

Očekujem najprljaviju kampanju dosad

Prelević smatra da je Janković, i pored tabloidnih napada, uspeo da to „pregrmi“.

„To je bilo neko njegovo vatreno krštenje u politici, iako se njome nije bavio i radio je kao zaštitnik građana. Interesantno je videti njegov predsednički program“, kaže on.

Prema mišljenju Prelevića, za predsedničke izbore može se očekivati „najprljavija kampanja dosad“.

„Srž kako će izgledati izborna kampanja diktiraće najjača stranka odnosno jedan čovek koji će to usmeravati onako kako mu odgovara“, zaključuje Prelević.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here