Home Izbori Rudić: Verujem da će se kandidovati i Vuk Jeremić

Rudić: Verujem da će se kandidovati i Vuk Jeremić

64
0
Mirko Rudić - Srbija izbori
Foto: N1

Novinar nedeljnika Vreme Mirko Rudić izjavio je za N1 da veruje da će se na predsedničkim izborima kandidovati i Vuk Jeremić, a govoreći o kandidaturi zaštitnika građana Saše Jankovića smatra da će on, na polju politike, nastaviti trend poštovanja vladavine prava i institucionalnog ponašanja u javnom prostoru.

„Videćemo da li će Janković dobiti priliku za to. Prvi test će da bude njegova kampanja jer je on nepoznat u smislu politčkog delovanja. Opozicija je shvatila da je najbolje rešenje da zajednički kandidat bude neko ko nema političke afere iza sebe, a to je Janković“, izjavio je Rudić u Novom danu.

Rudić smatra da će se na predsedničkim izborima kandidovati i Vuk Jeremić jer je „mlad i ambiciozan političar“ i da stoga neće propustiti priliku da se „nađe u žiži političkog interesovanja“.

Govoreći o proslavi Dana Republike Srpske (RS), Rudić kaže da predsednik RS Milorad Dodik sve radi planski, ali da nije siguran šta je njegov suštinski cilj.

Smatra da Dodiku nije u interesu da se distancira od političara u Srbiji.

„A koliko Dodik šteti političarima u Srbiji, mislim da ni to nije veliki problem jer ovdašnji političari mogu to da drže u nekim sigurnim distancama“, kaže Rudić.

Kad je reč o hapšenju Ramuša Haradinaja u Francuskoj i zahtevu koji je Srbija poslala za njegovo izručenje, Rudić smatra da će verovatno doći do „pravne začkoljice“ kojom će se izbeći izručenje.

„Nisam siguran ni šta bi pravosuđe radilo kad bi bio izručen odnosno koliko je spremno za proces protiv njega“, kaže on.

Rudić veruje da briselski dijalog neće biti ugrožen, ali da će slučaj Haradinaj biti iskorišćen, od strane Srbije i Kosova, „za unutardržavne i politikantske namene“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here