Home Izbori Predsedništvo DS odlučilo: Podrška Saši Jankoviću

Predsedništvo DS odlučilo: Podrška Saši Jankoviću

94
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Demokratska stranka će na predsedničkim izborima podržati Sašu Jankovića, odlučeno je na današnjoj sednici Predsedništva stranke.

Prema rečima predsednika DS Dragana Šutanovca, Saša Janković je „personifikacija vrednosti za koje se zalaže DS“.

„Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti“, rekao je Šutanovac novinarima posle sednice Predsedništva DS-a.

Ocenjujući da je ovo momenat kada u Srbiji treba da se uspostavi „sila prava, a ne pravo sile“, Šutanovac je kazao da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog.

„Saša Janković je pokazao da se zalaže za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, prava radnika, da se zalaže za poštovanje institucija sistema. U donošenju odluke o podršci nismo kalkulisali, ona je utemeljena u onome što je Janković radio u prošlom vremenu“, kazao je lider DS-a.

Upitan da li je Demokratska stranka uslovila tu podršku, Šutanovac je kazao da je jedini uslov da Janković „poštuje vrednosti za koje se zalažemo“.

„Imamo čvrst i jasan dogovor da poštuje te vrednosti“, kazao je Šutanovac.

On je dodao da je u samoj DS bilo mišljenja da stranka treba da ima svog kandidata na predsedničkim izborima, ali da se u konačnoj odluci Predsedništvo prvenstveno rukovodilo interesima građana, a ne stranke.

„Razgovarali smo više puta sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo o podršci Jankoviću, ali će o tome govoriti oni sami. Nastavićemo razgovore s drugim partijama i pojedincima koji još nisu podržali kandidaturu Saše Jankovića“, rekao je Šutanovac.

Predsednik DS je dodao da se ta stranka sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali je i ocenio da je „teško“ da će do njih doći na proleće.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here