Home Izbori Joksimović: Građani treba da znaju za kakvu politiku glasaju

Joksimović: Građani treba da znaju za kakvu politiku glasaju

91
0
Jadranka Joksimović - Srbija izbori
Foto: Politika/ Tanjug

Partije treba da imaju svog kandidata za predsednika Srbije, jer onda građani jasno znaju za kakvu politiku glasaju i šta mogu da očekuju od predsednika, izjavila je funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović.

„Mislim da je za građane uvek dobro da znaju ne samo za koga glasaju, nego za kakvu politiku glasaju i šta mogu da očekuju od predsednika. Ja sam za to da partije imaju svog kandidata, jer je onda i građanima jasno za kakvu politiku glasaju, to je moj stav i ja se za to zalažem”, rekla je za televiziju Pink.

Upitana ko će biti kandidat SNS na predstojećim predsedničkim izborima, Joksimović je kazala da je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao da će to saopštiti na Sretenje.

O tome da li će Vučić biti kandidat, ona je rekla da se tu meri šta može da uradi predsednik Vlade Srbije, a šta predsednik Srbije.

„On je čovek koji mnogo radi. Uvek sam poštovala ljude koji rade više od mene, a on radi čak više i od mene. I kada se ne slažem s njim, ja poštujem to što radi, naravno da se čovek bavi svime i da ima veliku popularnost, ali da li je to razlog da se kandiduje, to se meri šta može da uradi predsednik vlade, a šta predsednik”, izjavila je.

Ona je objasnila da je za velike rezultate potrebna sinergija između predsednika i premijera, a da ne mogu da postoje „kočničari”.

„Ne može da bude na vlasti neko ko se ne bi potpuno slagao sa reformama. Mislim da zbog toga Vučić ima dilemu”, rekla je ona i dodala da bez pobede na izborima ne možete da kreirate politiku.

Joksimović je rekla i da je SNS toliko velika, sa toliko ljudi različitih uverenja da predstavlja refleksiju čitavog društva.

„Neki su evropejci, neki proruski orijentisani. Ta priča za koga smo, da li za Rusiju ili AMERIKU je besmislena, ja to ne mogu da slušam. Pa valjda smo za Srbiju, koja se nalazi u Evropi, zato su evrointegracije bitne, jer je to dobro za Srbiju”, zaključila je Joksimović. (Tanjug)

Izvor: www.politika.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here