Home Izbori Mihajlović: Glasam da Vučić bude kandidat za predsednika

Mihajlović: Glasam da Vučić bude kandidat za predsednika

83
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Ministarka Zorana Mihajlović kaže da „glasa za to“ da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat SNS na predstojećim izborima.

Kako je rekla za „Blic“, SNS ima više kandidata koji bi uz veliku borbu i trud mogli da pobede na predsedničkim izborima, ali da bi samo lider mogao da pobedi u prvom krugu.

Ona je istakla da kandidati opozicije, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj, nemaju šanse ako kandidat SNS bude Vučić, ali da je sve moguće ako SNS bude imao drugog kandidata.

„Nama je potrebna ubedljiva pobeda koja bi dokazala da Srbija ostaje politički stabilna, što je preduslov za dalji ekonomski rast“, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala i da će odluku o kandidatu za predsednika na proleće zajedno doneti Aleksandar Vučić i vrh SNS-a, kao i da će se on birati po tome da li može i ume da odgovori na izazove.

„Biće to odluka u najboljem interesu Srbije, a ne SNS-a. Tomislav Nikolić je zaslužan za pobedu SNS-a 2012. godine, bio je dobar predseddnik u mirnom vremenu, ali ide drugačije vreme u našem okruženju i svetu. Treba nam predsednik koji ume da odgovori na nove izazove“, rekla je Mihajlović.

Upitana da prokomentariše da li je SNS spremna da rizikuje i kandiduje Nikolića, iako istraživanja pokazuju da bi on u drugom krugu teško pobedio Vuka Jeremića i Vojsislava Šešelja, Mihajlović je istakla da vladajuća koalicija treba da ima zajedničkog kandidata, kao i da bi samo Vučić pobedio u prvom krugu.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here