Home Izbori „Nikolić predsednik? Teža vremena su pred nama“

„Nikolić predsednik? Teža vremena su pred nama“

107
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Srbija će sigurno imati predsedničke izbore, a da li će imati neke druge, to trenutno ne znam, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u Kažiprstu B92, rekla da trenutno nema odgovor na pitanje da li će biti i parlamentarnih izbora, ali kaže da će se o tome u Vladi svakako razgovarati.

Prema njenim rečima, u parlamentu Srbije postoji sklad i jedino je diskusija danas drugačija.

„Mislim da treba više argumenata, ali što se tiče podrške, tu problema nema. Imala sam priliku da slušam i poziciju i opoziciju i ono što mislim je da je šteta što su se prelazile neke granice koje nisu parlamentarne nego lične“, rekla je ona i dodala da nije slučajno smišljena krilatica „Samo sloga Srbina spasava“.

Na pitanje da li se i SPS pridržava te krilatice ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukturekaže da je greška što u javnosti postoji utisak da nema sklada u parlamentu zbog SPS.

„Više ima napada od SPS ka SNS, ali mislim da je to više bog unutrašnjih problema u samoj toj partiji. Očito da postoje neki problemi u SPS, ali u Vladi odnosi su jasni i vidljivo je da su oni podrška“, rekla je.

Komentarišući ponovnu potencijalnu kandidaturu za predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Mihajlovićeva kaže da razume njegovu želju i rečenicu da „nije ništa loše uradio“, ali da su pred nama teška vremena.

„Nikolić, kao i svaki drugi punoletni građanin može da traži i da želi da bude predsednik Srbije, samim tim što je već predsednik. S druge strane, mi smo imali jedan lagodniji period upravljanja Srbijom u prethodnom periodu i trebalo bi sagledati šta donosi vreme pred nama. SNS mora dobro da razmisli ko će biti njen kandidat. Pred nama su mnogo teža vremena i u regionu i Srbiji“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona kaže da je potrebno da Vlada ima transparentne zakone i da je za sklad u skupštini važno stalno razgovarati kakva god pitanja bila.

„Nije u redu plašiti ljude. Imali smo primer na rasparavi o Zakonu o stanovanju kada se ljudima govorilo da će neki inspektor dođi i upadati u stanove… To prosto nije tačno“..

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here