Home Izbori Ljajić: Još nije bilo razgovora sa SNS o izborima

Ljajić: Još nije bilo razgovora sa SNS o izborima

102
0
Rasim Ljajić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri tome da je spreman da se kandiduje za predsednika Srbije.

On je dodao da se njegova stranka pripremila za to, ali da još nije bilo nikakvih razgovora sa Srpskom naprednom strankom o predsedničkim izborima.

„Ali takođe apsolutno sam spreman za svaku vrstu razgovora ukoliko koalicija odluči da ima jednog kandidata. Ukoliko koalicija odluči da ima više kandidata, u tom slučaju bih se i ja kandidovao. Čekamo poziv SNS na razgovor na ovu temu“, izjavio je Ljajić za sutrašnji dnevni list „Danas“.

Na pitanje da li će podržati predlog SNS, ko god da to bude, on navodi da moraju prvo da čuju šta je stav SNS, imajući u vidu da su oni najveća stranka u koaliciji.

„Mi imamo obavezu više jer smo bili na listi SNS, a tu je SPS u nešto lagodnijoj poziciji s obzirom na to da su samostalno izlazili na izbore. Želimo da čujemo odluku SNS i kako će se ponašati SPS kao koalicioni partner i na osnovu toga ćemo doneti odluku“, naveo je Ljajić.

Komentarišući navode o eventualnim parlamentarnim izborima, Ljajić je rekao da bi voleo da ih ne bude, ali da razume one koji razmišljaju i o održavanju tih izbora.

„Izborni proces svakako koči reforme i usporava administraciju, jer se čeka šta će biti posle sledećih izbora i da li će neki ministar da sedi ili ne. To se dešava u svakoj zemlji“, rekao je Ljajić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here