Home Izbori Stefanović: Vučić će sam odlučiti o kandidaturi

Stefanović: Vučić će sam odlučiti o kandidaturi

88
0
Nebojša Stefanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je za “Novosti“ da će premijer Aleksandar Vučić sam odlučiti da li će se kandidovati za predsednika.

Kako kaže, poštuje ono što je Nikolić uradio kao predsednik.

„Na stranačkim organima još nismo razgovarali o predsedničkim izborima niti o bilo čijoj kandidaturi. Kad ovo pitanje dođe na dnevni red, stav ću izneti u stranci, a ne u medijima. Pred nama je još puno posla, zato su nas građani birali. Sve ostalo prepuštam premijeru, verujem da će on najbolje umeti da odgovori na sve te izazove“, navodi Stefanović.

Na pitanje da li je mogućnost da SNS podrži Nikolića mač sa dve oštrice Stefanović kaže da njegova stranka do sada nije pravila greške.

„Uspevali smo da uverimo građane u to da je politika koju vodimo dovoljno dobra da dobije većinsku, natpolovičnu podršku. Uveren sam da će Vučić i stranka doneti takvu odluku i sada“, kaže Stefanović.

Ministar navodi da o raskolu među naprednjacima sluša godinama.

„A ko bi se to odvojio od SNS? Ne vidim mogućnost za takav scenario“, navodi on za „Novosti“.

Postoji li opcija da Vučić bude kandidat za predsednika?

„To je, pre svega, njegov lični izbor, ali o tome još nismo razgovarali. Imamo poplavu različitih kandidata, a izbori još nisu ni raspisani. Od Saše Jankovića, koji je tvrdio da o tome i ne razmišlja, a već štampa majice sa svojim likom, pa nadalje. Mi, pre svega, razmišljamo o tome šta je posao Vlade i šta je posao SNS u njoj“.

Osim toga, Stefanović kaže da je još rano da se izađe s konačnim stavom da li će na sastanku stranačkih organa glasati za to da se raspišu i vanredni parlamentarni izbori.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here