Home Izbori Karić: Ne kandidujem se

Karić: Ne kandidujem se

71
Bogoljub Karić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Pevalo se „Mnogaja ljeta“, a Bogoljuba Karića zbog poternice u Srbiji nije bilo 11 godina. Sleteo je u Beograd i rekao da „neće u politiku“.

Srećan je što je posle, kako kaže političkog progona i montiranog sudskog procesa najzad došao u svoju zemlju kao slobodan čovek. Kaže da su se zbog njegovog povratka mnogi zamislili.

„Ne boj se, ne pitaj, ne ulazim u politiku. Već su se smrzli. Ja dolazim iz Sibira sa minus 15, a oni žive na plus 15 i 20 i već su se smrzli. Već su me zvali i pitaju. Glavni je problem hoću li se kandidovati za predsednika i hoću li zauzeti kanabe Tome Nikolića. Pa sasvim logično je da nemam konkurencije, zauzeo bih ga bez ikakvog problema“, poručuje Karić.

Ipak kaže da nema nameru da se bavi politikom, već onim što najbolje zna, a to je biznis i otvaranje radnih mesta.

„Ja ću biti najbolji sluga Vladi Srbije. Na nikakvim funkcijama, samo ako im trebam za savet, da im pomognem da taj narod naš uposlimo i da dignemo glavu i budemo najbogatiji, da nam budu puni džepovi. To je najvažnije, a ne prazni frižideri“, kaže Karić.

Doček, naravno, nije mogao da prođe bez čuvene salate.

„Nije mi nedostajala srpska salata, jer sam je sejao u svom vrtu, u svom dvorištu. Ja ovo zovem Bogoljubova salata“, kaže Karić.

Iako kaže da je salata u političkoj kampanji pre 12 godina korišćena kao metafora, sada, prema rečima Karića, treba samo da se organizujemo da svako domaćinstvo ima svoj plastenik i da ne moramo da znamo da proizvodimo ajfon, ali salatu svakako možemo.

Bogoljub Karić najavio je ponovo pokretanje BK televizije i štampanog medija.

Izvor: www.b92.net