Home Izbori Šutanovac: Zajedničkim kandidatom pobeđujemo na izborima

Šutanovac: Zajedničkim kandidatom pobeđujemo na izborima

118
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Leskovac — Predsednik DS Dragan Šutanovac izrazio je uverenje da će kandidat proevropske opozicije pobediti na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Šutanovac je na konferenciji za novinare u sedištu Odbora DS u Leskovcu kazao da će DS odluku o tome koga će podržati na predsedničkim izborima doneti u skladu s tradicijom i vrednostima koje DS zastupa 27 godina, kao i da će uložiti maksimalne napore da taj kandidat pobedi.

On nije pominjao ime zajedničkog kandidata.

„Mislim da je 2017. godina velika šansa koju moramo da iskoristimo i ta šansa će već biti u aprilu mesecu, kada ćemo izaći na izbore i podržati najboljeg kandidata proevropske opozicije i nadam se pobediti, ne zbog naše stranke i kandidata, već zbog građana koji su svedoci loše politike i propadanje države i društva“, rekao je on.

Upitan da prokomentariše izjavu bivšeg lidera DS Bojana Pajtića da će na predsedničkim izborima glasati za Sašu Jankovića, Šutanovac je kazao da je to njegov lični stav, koji nije obavezujući za stranku.

„To još uvek nije odluka DS. Mi ćemo donositi odluku na organima stranke. Za razliku od drugih stranaka kod nas je dozvoljeno da imate svoje lično mišljenje i da ga iznesite u javnost, ali ono što je neobično to je što Pajtić nije iskoristio priliku da svoj stav iznese na Glavnom odboru ili na poslaničkoj grupi“, rekao je Šutanovac.

Lider DS je rekao da su „mediji u Srbiji još uvek pod velikom torturom“ i „da sloboda medija faktički ne postoji“.

„Postoji cenzura, i ono što je još lošije – autocenzura, ali isto tako mislim da to ne treba da promeni dug opozicionih stranaka, da treba da budemo još više na terenu i razgovaramo s građanima. To nam je konačno cilj, da istinom i samo istinom motivišemo građane da u aprilu mesecu promenimo ovaj loš režim.“

Izbori za predsednika Srbije trebalo bi da budu održani na proleće 2017. godine.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here