Home Izbori LDP: Srbiji treba predsednik za „dekosoviziranje“

LDP: Srbiji treba predsednik za „dekosoviziranje“

146
0
LDP - Srbija izbori
Foto: B92

Liberalno demokratska partija ocenila je da Srbiji treba predsednik koji će „dekosovizovati“ ovdašnje društvo i nuditi saradnju i pomirenje, a ne nacionalizam.

„Potreban nam je predsednik koji će da pomiri naše društvo ne tako što će se dodvoravati i popuštati svima, već tako što će menjati ono što je loše, bez obzira na popularnost“, navedeno je u saopštenju LDP-a, uz ocenu da su Vuk Jeremić i Aleksandar Vulin lice i naličje iste politike koja je Srbiji donela sukobe, konfrontaciju sa celim svetom i unutrašnje podele čije su žrtve svi građani.

„Ministar Mire Marković i ministar Vojislava Koštunice moraju razumeti da njihova politika sa sobom nosi pečat svih naših nesreća i lutanja, i drago nam je da obojica baš u LDP-u vide one koji su im protivnici“, ukazali su iz LDP-a.

Dodaje se da u predstojećoj predsedničkoj kampanji LDP i od vlasti i od opozicije traži da pokažu minimum ozbiljnosti koji ovaj trenutak nalaže i poštede građane koji su, kako se ocenjuje, već platili previsoku cenu za pogrešnu politiku.

„Unapred upozoravamo da svaka vrsta kandidature koja u sebi nosi naglašeni manjak politike, a višak neodgovornosti, ne donosi ništa drugo sem novih podela koje su već razorile naše društvo. Uložićemo svaku vrstu napora kako bi građanska evropska Srbija dobila prostor za politiku u koju veruje, politiku koja brani njene vrednosti i afirmiše njene ciljeve“, navedeno je u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here