Home Izbori Đukić Dejanović: Izbori najverovatnije 9. aprila

Đukić Dejanović: Izbori najverovatnije 9. aprila

112
0
Slavica Đukić Dejanović - Srbija izbori
Foto: N1

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je u Smederevu da će najverovatnije 9. april biti datum održavanja predsedničkih, možda i parlamentarnih izbora.

“Najverovatnije da će 9. april biti datum tih izbora i do tada zaista ima vremena. Sigurno je da će predsednički
izbori, ako budu i parlamentarni, biti najznačajniji politički događaj i mi kao partija imamo svog kandidata“, rekla je u sredu uveče Đukić Dejanović.

Ali, iz činjenice da smo deo Vlade Srbije, dodala je ona, ne isključujemo mogućnost da razgovaramo o zajedničkom kandidatu onih članica koje učestvuju u Vladi.

Đukić Dejanović je ocenila da je njihov kandidat Ivica Dačić najkvalitetniji i da bi bilo dobro da to bude on, ali ih “realnost tera” da razmišljaju o mogućnosti, ne da podrže nečijeg kandidata, nego da imaju zajedničkog kandidata i u tome, kako je rekla, prave suštinsku distinkciju.

“Negde do kraja januara, početkom februara ćemo imati definitivne odluke naših (SPS) organa vezane za aktivnosti na izborima koji nas čekaju”, kazala je Đukić Dejanović, koja je prisustvovala vanrednoj izbornoj konferenciji Gradskog odbora SPS Smederevo i ovu predizbornu aktivnost ocenila specifičnom i autentičnom.

“Prvi put se nismo držali klasičnih kvota, već su one sredine, koje su imale bolji izborni rezultat, imale
mogućnost da daju veći broj kandidata u rukovodstvo i taj razvoj takmičarskog duha je očigledno model koji će biti primenjen i u drugim sredinama”, ocenila je potpredsednica SPS.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here