Home Izbori Nikolić može u kampanju bez prepreka

Nikolić može u kampanju bez prepreka

109
0
Tomislav Nikolić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Nema strogih pravila koja ograničavaju aktuelnog predsednika u bici za drugi mandat

UKOLIKO Tomislav Nikolić oko Božića saopšti da ulazi u trku za novi mandat, njega u vođenju kampanje do momenta raspisivanja izbora (početkom marta) neće puno ograničavati postojeći propisi, jer ih, takoreći – nema.

Programski direktor „Transparentnosti Srbija“ Nemanja Nenadić kaže nam da nema strogih pravila koja bi regulisala poziciju Nikolića ako on bude adut vladajuće koalicije, SNS ili pak grupe građana za predstojeće izbore:

– Eventualna najava namere da će se kandidovati njega ne obavezuje da podnese ostavku, niti mislim da to treba da uradi jer kod nas ne postoji funkcija zamenika predsednika. Međutim, od tog časa bi trebalo da svede redovne aktivnosti na neophodan minimum ili da se, barem, u tom svojstvu manje pojavljuje u medijima.

Inače, DS je u utorak ocenio da zahtev za Jankovićevu ostavku predstavlja pritisak na zaštitnika građana i ova stranka je uverena da on neće zloupotrebiti svoju institucionalnu poziciju.

Na drugoj strani, SNS je odgovorio da se ponaša u skladu sa zakonom i da će tako biti i prilikom isticanja kandidata za predsednika. Po njihovim tvrdanjama, Janković je „politizovao instituciju u kojoj radi i svaki njegov istup u javnosti bio je obračun sa političkim protivnicima, a ne realna i dobronamerna kritika“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here