Home Izbori Milićević: Nismo se plašili DOS-a ni 2000. godine

Milićević: Nismo se plašili DOS-a ni 2000. godine

109
0
SPS logo - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević kaže da se stranke vladajuće koalicije ne plaše okupljanja opozicije kao i da se toga nisu plašile ni 2000. godine.

„Pojedine političke opcije iz redova opozicije kažu da se stranke vladajuće koalicije plaše navodnog okupljanja opozicije i okupljanja oko nekakvih potencijalnih predsedničkih kandidata. Mi se DOS-a nismo plašili ni 2000. godine, a nema razloga ni da ga se plašimo u ovoj 2016. i 2017.“, rekao je Milićević u Skupštini Srbije.

On je kazao i da se opozicija okuplja ne da bi pobedila, već da bi politički preživela.

Milićević je ponovio stav SPS da će o izborima razgovarati onda kada za to dođe vreme.

„Do tada ćemo obavljati posao za koji smo preuzeli odgovornost na najbolji mogući način u interesu građana, a građani neka se izjasne kada za to dođe vreme kome će i da li će ukazati poverenje“, naveo je šef poslaničke grupe SPS.

Kako je rekao, socijalisti ne smatraju da u Srbiji sve treba da stane zbog izbora za koje se ne zna „ni kada će biti ni koji će biti“.

„Ne smatramo da sve treba da stane i da se okrenemo izborima jer to bi bilo neozbiljno i nedogovorno pre svega prema građanima od kojih smo dobili poverenje da obavljamo ovaj odgovoran posao poslanika u Skupštini“, rekao je Milićević.

On je ponovio i da niko ne osporava legitimno pravo Saši Jankoviću da se kandiduje za predsednika Srbije i da se bavi političkom kampanjom i prikupljanjem potpisa za kandidaturu, ali je kazao da to ne može činiti kao ombudsman, odnosno nkao ezavisna državna institucija.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here