Home Izbori DS: Hoće li i kandidat vlasti podneti ostavku zbog izbora?

DS: Hoće li i kandidat vlasti podneti ostavku zbog izbora?

111
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — DS je upitala funkcionere vladajuće koalicije da li će i od svog predsedničkog kandidata zahtevati da podnese ostavku na funkciju koju obavlja.

U saopštenju DS se navodi da bi vladajuća koalicija najradije izašla na izbore bez ijednog protivkandidata, podsetivši da svaki građanin Srbije ima pravo da se kandiduje na izborima i da niko ne sme to garantovano pravo da osporava.

Janković je u ponedeljak izjavio da će se kandidovati za predsednika kada izbori budu raspisani i da će biti kandidat građana.

Nakon toga usledile su burne reakcije iz državnog vrha i pozivi da Janković podnese ostavku na funkciju ombudsmana.

„Zahtevi za ostavkom predstavljaju pritisak na zaštitnika građana i pokazatelji su želje da se uništi njegov ugled i straha vlasti od dogovora opozicije oko zajedničkog kandidata“, piše u saopštenju.

DS je dodala da je uverena da Saša Janković neće zloupotrebiti svoju institucionalnu poziciju, kao što to nije radio ni do sada.

„Međutim, svedoci smo da će to pokušati da uradi vladajuća koalicija sa institucijom zaštitnika građana. Očuvanje nezavisnih institucija u zemlji dužnost je svih nas i zato ćemo uložiti maksimum kako bismo sprečili njihovo urušavanje“, navela je DS.

Ubrzo se oglasila i Srpska napredna stranka iz koje je saopšteno da Demokratska stranka ponovo učestvuje u urušavanju institucija države.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here