Home Izbori Čepurin: Sa pažnjom ćemo pratiti izbore u Srbiji

Čepurin: Sa pažnjom ćemo pratiti izbore u Srbiji

110
0
Aleksandar Čepurin - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Ruski Ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin uručio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću pismo ruskog predsednika Vladimira Putina, rekavši da je Rusiji važna stabilnost u razvoju bilateralnih odnosa i da će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će tokom 2017. godine biti održani u Srbiji.

U pismu predsednika Rusije posebno se ističe da je „odlazeća godina potvrdila strateški karakter rusko – srpskog partnerstva, da se razvijao politički dijalog i da su postignuti dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa“, ;saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Putin je u pismu poželeo Nikoliću i njegovoj „porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu – mir, blagostanje i prosperitet“.

Nikolić je izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji i Republici Srpskoj i još jednom iskazao veliku žalost zbog tragedije u kojoj je u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, život izgubilo 92 putnika i člana posade, među kojima i članovi vojnog hora „Aleksandrov“.

Nikolić i Čepurin su razgovarali i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju.

Čepurin je rekao da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here