Home Izbori Vučić o Jankoviću: Već je pobedio, ali zloupotrebom

Vučić o Jankoviću: Već je pobedio, ali zloupotrebom

92
0
Aleksandar Vuccich KZSS 12
Foto: Darko Ćirkov

Čestitam Saši Jankoviću kandidaturu, već je pobedio, ja sam to predvideo pre tri godine, jedino što je on time zloupotrebio svoju sadašnju funkciju.

To je izjavio premijer Aleksandar Vučić, komentarišući najavu ombdusmana da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

Odgovarajući na pitanja novinara Vučić je konstatovao da je sad jasno ko je rušio institucije, o čemu, primetio je, on upozorava već tri godine, a zbog čega su mu prebacivali da upućuje lažne optužbe.

„Vidi se ko je rušio institucije, nemam komentar, čestitam, to smo sve znali još pre dve godine, čestitam na kandidaturi, vidim da su svi požurili, ubrzali… Radite to i dalje, postanite predsednici, mislim da je ponekad dobro da pokažete kako su razorene institucije i to od onih koji je trebalo da ih sačuvaju. Mislim da to građani i narod vide, ostavićemo ljudima da sami odluče“, rekao je Vučić.

Kako kaže, dobro je što je više kandidata, ali nije dobro što su neki postali to „s drugih funkcija“, što je, kako je rekao, zloupotreba tih institucija.

„Želim im mnogo uspeha, i čestitam na pobedi unapred“, poručio je Vučić i dodao „pokušaćemo da im se suprotstavimo“.

Podsetio je da kandidaturu za predsednika Republike može da podnese svaki punoletni građanin koji ima poslovnu sposobnost i sakupi 50.000 potpisa, a da je na narodu da kaže šta misli i kako misli.

Premijer je dodao da nije tajna šta misli o radu zaštitnika građana i dodao da će pokušati da pobedi dvojicu „dosovskih“ kandidata, „najmoćnijih u ovom trenutku“.

„Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo. Da li ćemo uspeti, to ćemo da vidimo, ali o tom potom“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, SNS će kandidata izabrati za dva-tri meseca. „Nama se ne žuri. Dajemo im mogućnost da vode svoju kampanju koliko god hoće. Ionako službene automobile zloupotrebljavaju u kampanji, apsolutno sve. Ničim drugim se ne bave, osim sopstvenom promocijom i kampanjom.“

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here