Home Izbori Vučić: Parlamentarni, ako ih bude, s predsedničkim

Vučić: Parlamentarni, ako ih bude, s predsedničkim

102
0
Aleksandar Vuccich KZSS 43
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, ako budu raspisani, biti istovremeno s predsedničkim, na proleće iduće godine.

„U istom dana bi bili (predsednički i parlamentarni izbori), ako ih bude bilo“, rekao je Vučić za Radio-Televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u državnom budžetu je novac namenjen za predsedničke izbore i zato nema potrebe za dodatnim izdvajanjem za vanredne parlamentarne izbore.

Vučić koji je lider Srpske napredne stranke, rekao je da se „ne bavi anketama, već svakodnevnim radom u Vladi“ i da će kampanji za predsedničke izbore posvetiti „nekih 25 dana“.

Na pitanje novinara RTS-a ima li novca u budžetu za parlamentarne izbore, Vučić je rekao da dodatni novac ne bi bio potreban, jer već imamo predsedničke izbore.

Na pitanje da rezultati anketa pokazuju da građani nisu raspoloženi da ponovo glasaju, Vučić je rekao da se ne bavi anketama, već time šta može da se učini za građane Srbije.

On je dodao da „nema nikakav problem“ ukoliko narod Srbije želi da mu se vrate „oni koji su vladali zemljom od 2004. do 2012. godine“ i koji su, kako ocenjuje premijer, „urušili i uništili“ Srbiju i pravili najveće troškove.

Na njemu je, naglasio je, da uradi najviše što može, da „maltretira i tera ljude da se bore i rade svaki dan, da žele Srbiji što je moguće više i što je moguće bolje“.

„Ako to ljudi hoće, super. Mislim da imamo rezultate, da na semaforu piše odličan rezultat“, ocenio je Vučić.

Premijer je čestitao svima koji su, kako je rekao, već pobedili. „Pošto oni imaju vremena da se bave predsedničkim izborima i uglavnom uvredama na moj račun, ja se bavim važnim i velikim stvarima za državu, a odgovoriću u nekih 25 dana i probaću da im se u tih od 20 do 25 dana suprotstavimo kao politička stranka“, poručio je premijer.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here