Home Izbori „Ponosan sam što Janković i ja ne delimo iste vrednosti“

„Ponosan sam što Janković i ja ne delimo iste vrednosti“

116
0
SNS logo - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Poslanik SNS Vladimir Đukanović kritikovao je ombudsmana Sašu Jankovića zbog toga što, kako kaže, napada državne institucije i to po diktatu „sa strane“.

Đukanović je novinarima u parlamentu, a reagujući na intervju u NIN-u u kojem ga je Janković, uz još neka imena, pomenuo kao „glasnogovornika vlasti“, rekao da „ako je neko deo nekakvog plana i mehanizma onda je to Janković koji, kako mu neko došapne sa strane, napada državne institucije“.

„Za razliku od njega ja imam svoju glavu, razmišljam svojom glavom, ne mora niko da mi suflira sa strane kada bi neku državnu instituciju trebalo da napadnem, kao što to on radi, niti bi mi tako nesto padalo na pamet“, rekao je Đukanović.

Dodao je da je ponosan na to što njih dvojica ne dele iste vrednosti, a pošto je Jankoviću, kako je primetio, malo para iz budžeta, ponudio se da se založi da se u skupštini poslanici organizuju i daju dobrovoljni prilog „da Saša Janković konačno bude zadovoljan novcem u svom kabinetu pošto je očigledno alavost njegova najveća vrlina“.

Janković je komentarišući za NIN izjavu ministarke Zorane Mihajlović da je on, iako je ombudsman, ušao u političku kampanju, odgovorio da je gospođa Mihajlović staložena osoba s kojom je uvek nalazio rešenja za probleme građana, ali da je u međuvremenu zaveden režim rada koji promovišu poslanici Rističević i Đukanović, ministar Vulin, državne sekretarke Ljubičić i Ivković, medijski moguli Vučicević i Mitrović, te internet tim botova.

„Oni su manje staloženi, ali više iskreni glasnogovornici vlasti, čiji su deo“, ocenio je Janković u intervjuu za NIN.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here