Home Izbori Tadić: Pojedinačno opozicija nema ljude za izbornu trku

Tadić: Pojedinačno opozicija nema ljude za izbornu trku

108
0
Boris Tadich Predsednik Srbije - intervju 1(1)
Foto: Darko Ćirkov

Lično sam spreman, ako ne budem kandidat za predsednika Republike, da učinim sve kako bih pomogao onome ko se bude suprotstavio Aleksandru Vučiću ili nekom njegovom kandidatu, izjavio je za Vreme predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, koji ponavlja da je potreban jedna predsednički kandidat opozicije.

Mislim da i (Vuk) Jeremić i (Saša) Janković mogu imati taj potencijal, a da li je zaista tako – to se vidi tek na izborima, rekao je Tadić na pitanje da li kandidati opozicije mogu da pobede na predsedničkim izborima.

Pravo da vam kažem, ni za sebe nisam znao da li imam ili ne potencijal za pobedu. Ispostavilo se da sam ga dva puta imao, a treći put nisam, rekao je Tadić.

I ja, kao potencijalni predsednički kandidat, svih ovih meseci razgovaram sa ostalim kandidatima u potrazi za onim koji može da pobedi, rekao je Tadić i napomenio da stranke opozicije pojedinačno nemaju resurse niti ljude za vođenje izborne trke, dok ih zajedno mogu naći.

Govoreći o napadima vlasti na potencijalne kandidate opozicije, Tadić je ocenio da kada već to čine, bolje je da napadaju više njih, jer to povećava verovatnoću da veći broj građana prozre suštinu te politike zastrašivanja i blaćenja.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here